Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

No Rīgas lidostas uz pilsētas centru drīzumā varētu kursēt autobuss; cik maksās tā biļete?

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Starptautiskā pasažieru pārvadātāja "Lux Express" autobusa biļete no Rīgas lidostas uz pilsētas centru maksās astoņus eiro, tviterī vēsta satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

Viņš norāda, ka turpmāk Rīgas lidostas klientiem būs vairāk iespēju, kā nokļūt no lidostas uz pilsētu. Patlaban ir pārcelta sabiedriskā transporta pietura, ieviesta atsevišķa stāvvieta "Bolt" taksometriem un ir iespēja braukt ar oficiālajiem taksometriem par skaitītāja tarifu.

"Plānots arī ieviest vispārējos cenu griestus taksometriem," papildina ministrs.

Viņš uzsver, ka vaučeris ir tikai vēl viena opcija, ko var izmantot cilvēki, kas vēlas fiksētu cenu par braucienu.

Iepriekš Autotransporta direkcija (ATD) informēja, ka tuvākajā Sabiedriskā transporta padomes sēdē izskatīs komerciālā maršruta no Rīgas lidostas uz galvaspilsētas centru atvēršanu. Savukārt "Lux Express" vēstīja, ka pārvadājumus starp Rīgas lidostu un pilsētas centru varētu sākt šogad pirms vasaras.

Tāpat ziņots, ka no ceturtdienas, 11.aprīļa, Rīgas lidostas Apmeklētāju centrā sākta taksometru vaučeru tirdzniecība braucieniem no lidostas uz pilsētas centru un Pārdaugavu.

Iepriekš iegādātos vaučerus pasažieri var izmantot to pārvadātāju taksometros, kas saņēmuši īpašās licences kartītes darbam lidostas teritorijā, - "XTaxi" un "TaksiLV". Šie taksometri atrodas pirmajā līnijā pie izejām no ielidošanas termināļa. Viena vaučera cena ir 33,5 eiro.

Savukārt vaučeru darbības zona orientējoši ietver teritoriju starp Krišjāņa Valdemāra, Skanstes, Lāčplēša un Valmieras ielu līdz Tallinas ielai Rīgas centrā, kā arī teritoriju no Kārļa Ulmaņa gatves līdz Kurzemes prospektam Pārdaugavā.

Vaučerus nav iespējams izmantot citu zīmolu vai citu pārvadātāju transportlīdzekļos.

Pasažieri, kuri braucieniem no lidostas nevēlēsies izmantot vaučerus, arī turpmāk varēs norēķināties par braucienu atbilstoši katra taksometru pārvadātāja noteiktajiem laika un attāluma tarifiem, izvēlēties sabiedrisko transportu, kopbraukšanas auto pakalpojumu vai doties prom no lidostas ar savu vai sagaidītāju auto.

Tāpat ziņots, ka "Lux Express Latvia" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 193 404 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2022.gadā bija viens miljons eiro, bet zaudējumi - 73 284 eiro, liecina "Firmas.lv".

"Lux Express Latvia" vienīgā īpašniece ir Igaunijas "Lux Express Estonia".

"Lux Express" grupa nodrošina starptautiskos tālsatiksmes reisus uz vairāk nekā 20 galamērķiem septiņās valstīs, cita starpā uz Kuresāri, Tallinu, Narvu, Pērnavu, Tartu, Rīgu, Viļņu un Varšavu. Tāpat kompānija nodrošina iekšzemes pasažieru pārvadājumus Igaunijā.

Rīgas lidosta ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.