Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Noskatīta vieta, kur būvēt jauno Rīgas sociālo pakalpojumu centru; zemes iegādei vien nepieciešams teju trešdaļa miljona

© pexels.com

Sociālo pakalpojumu centra izbūvei Teikā, Burtnieku ielā 37, var nākties iegādāties zemes gabalu par vairāk nekā 300 000 eiro, šonedēļ izskanēja Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejā.

Saskaņā ar Labklājības departamenta lūgumu esot nepieciešams pašvaldības īpašumā iegūt īpašumam Burtnieku ielā 37 blakus esošās, privātpersonām piederošās neapbūvētās zemes vienības vai to daļas.

Pašvaldībai piederošais īpašums Burtnieku ielā 37 ir 2229 kvadrātmetrus liels zemes gabals, uz kura atrodas piecstāvu administratīvā ēka. Šo ēku iecerēts pārbūvēt, lai izveidotu jaunu sociālo pakalpojumu centru.

Ēkā jau tagad izvietots centrs pilngadīgām personām ar smagiem un ļoti smagiem garīga rakstura traucējumiem, tiek sniegts sociālās rehabilitācijas pakalpojums bērniem ar saskarsmes grūtībām un uzvedības traucējumiem, kā arī ierīkota grupu māja pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem.

Šeit tiek sniegts izmitināšanas pakalpojums mātēm ar garīga rakstura traucējumiem un viņu bērniem un īslaicīgās uzturēšanas mītnes pakalpojums pilngadīgām personām, kā arī tiek sniegts sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojums krīzes situācijā nonākošiem Rīgas iedzīvotajiem.

Nākotnē šo ēku plānots izmantot plašāka spektra sociāliem pakalpojumiem, saglabājot esošos pakalpojumus un paredzot sociālās rehabilitācijas programmu pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem, koprades telpu sociālo pakalpojumu saņēmējiem, plānots ierīkot grupu mājas pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem un sniegt izmitināšanas pakalpojums mātēm ar garīga rakstura traucējumiem un viņu bērniem.

Lai to paveiktu, plānots izstrādāt ēkas pārbūves projektu un telpas pielāgot. Projektu plānots pabeigt 2025.gada 31.decembrī.

Atbilstoši projektētāju veiktajai izpētei, būvniecības ieceres īstenošanai papildu nepieciešama 1768 kvadrātmetrus liela zemes platība.

Būvprojekta izstrādātāji piedāvā iegādāties 3411 kvadrātmeturs lielo zemes gabalu vai daļu no tā. Ja sadale atbilstoši Pilsētas attīstības departamenta atzinumam nebūs pieļaujama, būs jāiegādājas viss zemes gabals.

Kā tika skaidrots deputātiem, apbūvei izmantojamas zemes tirgus cenas Teikā pašlaik esot salīdzinoši augstas, aptuveni 100 eiro par kvadrātmetru. Līdz ar to pašvaldībai varētu nākties maksāt vairāk nekā 300 000 eiro, ja tiks iegādāts viss projekta īstenošanai nepieciešamais blakus esošais zemes gabals.

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja nolēma atbalstīt finanšu resursu piešķiršanu zemes vienības Burtnieku ielā iegādei administratīvās ēkas pārbūvei un sociālo pakalpojumu centra darbības paplašināšanai.