Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ar grupas Astro’n’out koncertu tiks atklāta Daugavas koncertzāle Rīgā

© F64 Photo Agency

«Man bija vīzija, ka Astro’n’out varētu būt skaists koncerts uz kāda plosta Daugavā, bet viens ir iztēle, pavisam cits – reāli uzbūvēt šādu plostu un šo ieceri realizēt. Redz, kā, es tik ļoti domāju par šādu iespējamību, ka beigās sanācis kaut kas ļoti tuvu Daugavai – tās krastā,» saka grupas Astro’n’out līdere Māra Upmane-Holšteina. Rītvakar ar grupas Astro’n’out koncertu tiks atklāta Daugavas koncertzāle Rīgā, kas atrodas uz Triangula bastiona ēkas jumta.

«Katra jauna vieta koncertiem ir foršs notikums mūzikas dzīvē, turklāt Rīgā jau sen tāda bija vajadzīga. Man personiski ļoti simpatizē fakts, ka tā ir netālu no Daugavas, tur varētu būt pat maģiska atmosfēra,» domā Māra Upmane-Holšteina. Viņa piebilst, ka bieži vien koncerta izdošanos ļoti ietekmē tieši vietas atmosfēra. Ir vietas, kurās itin visi jūtas tā kā sasaistīti, un ir vietas, uz kurām cilvēki iet uz koncertiem, lai vai kas spēlē, jūtas atraisīti un labvēlīgi. «Koncerta vietai ir milzīga nozīme, un es ļoti ceru, ka jaunās koncertzāles organizētājiem izdosies radīt vasarīgu, mierīgu un brīvu vidi, nesasaistītu atmosfēru,» savu vēlējumu izsaka mūziķe. Netālu no Daugavas esošās jaunās koncertzāles atklāšanai grupa Astro’n’out gatavo īpašu programmu. «Grupai nāk ārā jauna dziesma Akvārijs, un arī rītvakara koncerta nosaukums ir Akvārijs. Un vispār – šo nedēļu esam pasludinājuši par Akvārija nedēļu, arī koncertā uzsvaru liksim uz jaunajām dziesmām un jauno singlu,» stāsta Māra Upmane-Holšteina. Kā zināms, mūziķiem vasara ir intensīvs laiks, jo notiek gan dažādi festivāli, gan brīvdabas koncerti. «Sanāk diezgan blīvi,» atzīst mūziķe un piebilst, ka Astro’n’out pasludinātajā Akvārija nedēļā grupa vēl būs redzama ekoloģiskās ēdināšanas iestādes EcoCatering rīkotajā pasākumā Moonlight Brunch 2, kas notiks bijušās dzērienu rūpnīcas Veldze teritorijā. «Re, kur vēl viena brīvdabas koncertu vieta, gan varbūt mazliet citām noskaņām,» saka Māra Upmane-Holšteina. «Visticamāk, jau mūsdienu velopaaudzei tā ir vairāk piemērota.»

Šovasar paredzēts arī kāds īpašs notikums – pirmo reizi grupa piedalīsies festivālā Galapagai Lietuvā, kas 2. un 3. augustā notiks Zarasas ezera salā. «Tur nebūsim vienīgie no Latvijas, būs arī Instrumenti. Un tas man šķiet forši, ka Baltijas valstis sāk vairāk izrādīt interesi cita par citu. Mēs lieliski jau esam integrējuši igauņus savā mūzikas vidē, un pamazām kaimiņvalstis arī mūs sāk integrēt savā vidē,» stāsta mūziķe. Viņa gan uzsver, ka paralēli koncertiem ir daudz citu darbu, esot vēlēšanās «beidzot finišēt ar mūsu koncerta, kas bija koncertzālē Palladium, kad mēs prezentējām albumu, ierakstu». Tā kā rudens sākumā tiek plānots arī kaimiņvalstīs «atrādīt» grupas albumu Lauvas, «mēs strādājam pie Lauvu angļu dublikāta. Tā kā vasara mums paies studijas telpās, visticamāk, šī būs krasu maiņu vasara – festivālos būs saule un atpūta, studijā – tumšs un kārtīgs darbs».

Lai gan vasara lielākajai daļai cilvēku ir atvaļinājumu un laiski pavadāma laika periods, Māra Upmane-Holšteina atzīst, ka, lai gan arī viņai gadoties nesteidzīgā ritmā pavadāmas dienas, jo arī Astro’n’out nestrādājot bez apstājas, tomēr «jau pēc trim dienām man atkal gribas darīt, strādāt, satikties, radoši izpausties... Laukos vienkārši zvilnēt, kājas gaisā sacēlušai, – tas man nākas ļoti grūti. Patiešām. Tad man nāk virsū grūtsirdība. Iespējams, laukos daba vienkārši ir par lielu man».

Tomēr vismaz kāda nedēļa ārpus Rīgas šovasar tikšot pavadīta – kopā ar fondu Viegli ieplānota radošā nometne dzejnieka Imanta Ziedoņa vasaras mājā Murjāņos. Pirms diviem gadiem tieši tur, Murjāņu klētiņā, tika ierakstīts albums Viegli, un arī šovasar jūnija beigās «esam ieplānojuši nometni Murjāņos. Dziesmas ir jau gatavas, atliek tikai visu aranžēt un rakstīt iekšā albumu. Nezinu, vai šoreiz to darīsim klētiņā, jo sākotnējā iecere bija vairāk dabu noķert, ierakstīt vairāk dabas skaņu... Galu galā – tur ir skaista vieta, blakus ir Lojas upe, tur ir vardes, sienāži... Domāju, ka idejas un ieceres noskaidrosies procesa gaitā. Pārāk kārtīgi neplānojam. Turklāt tā māja Murjāņos patiešām atrodas īpašā vietā, sajūtas tur ir mistiskas. Kaut kāds spēks ir tai vietai. Un izlaušanās ārā no pilsētas arī dod savu pienesumu sajūtai, kas ir, tur atrodoties».