Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Māja

SIEVIŠĶĪGI KOĶETA. Topošā aktrise Anete Krasovska

«Apģērbs ir viena no sastāvdaļām, kas liek man justies labi un padara mani par mani,» saka topošā aktrise Anete Krasovska. Viņa sapratusi, ka viss ik pa laikam mainās – gan stils, gan matu krāsa. Pat istabas iekārtojums viņai ātri apnīk, nemitīgi gribas ko citu. Ne tik sen izgājusi cauri emo stiliņam, šajā dzīves posmā Anete izvēlas būt sievišķīga © F64

«Vēl pirms pieciem gadiem es ģērbos viscaur melnā, valkāju kedas vai lielas botas, jo es biju emo, man bija melni mati un pīrsingi, bet pēdējo divu gadu laikā mans stils ir krasi mainījies – es ģērbjos galvenokārt bēšos toņos, un man gribas būt sievišķīgai,» atzīst jaunā aktrise Anete Krasovska (20). Viņa spēlē Mariju vasaras karstākajā seriālā Viņas melo labāk!

Anetes garderobē dominē pamatā trīs krāsas – balta, melna un pelēka. Diezgan neitrāli toņi, nekā koša un spilgta. «Man pat liekas, ka šīs krāsas ir tīrākas un izteiksmīgākas nekā spilgtās. Un man arī piestāv. Kad ieeju veikalā, es redzu tikai statīvus ar bēšajiem toņiem, spilgtos pat nepamanu,» viņa secina. Arī uz fotosesiju Mājai Anete izvēlējusies ļoti sievišķīgu baltu mini kleitiņu, pelēku Gaudi topiņu, ko nupat ceļojuma laikā Itālijā izdevīgi iegādājusies izpārdošanā, un bēšas augstpapēžu platformas kurpes, kas arī atceļojušas no Itālijas.

Patīk kleitiņas

«Man patīk kleitas, visādas augšiņas, šalles, pončo. Uz biksēm vismazāk skatos, bet svārkus vispār nevalkāju, jo man nepatīk. Ikdienā, kad ir skola [Anete studē aktieros Latvijas Kultūras akadēmijā, nupat pabeidza 2. kursu], ģērbjos diezgan neitrāli. Jo, kad no rīta pieceļos, man nav daudz laika domāt, ko vilkt. Vienkārši atveru skapi un skatos, kas ar ko iet kopā. Nav tā, ka ļoti piedomāju, kā saģērbties, tomēr man ir svarīgi justies labi. Tagad, vasarā, varu atļauties kaut ko vairāk, ģērbties sievišķīgāk,» stāsta jaunā aktrise. Vasarā viņa atļaujas arī augstus papēžus.

Anete atklāj: viņas mīļākais veikals ir Reserved. «Jo tur viss ir pelēcīgos un bēšos toņos,» viņa pasmaida un piebilst, ka ikdienā iepērkas arī veikalā H&M. Zīmolu apģērbs gan viņai nav ļoti svarīgs. «Protams, manā garderobē varētu būt arī kāds zīmolu apģērbs, bet nav tā, ka meklēšu tikai tādus. Man svarīgāk, kā apģērbs izskatās, lai tas man piestāv.»

Abām viens izmērs

Viņas ģērbšanas stils pamazām sāk līdzināties tam, kā ģērbjas viņas mamma, horeogrāfe Inga Krasovska. «Jā, laikam mammas ģērbšanās stils mani tomēr ietekmē,» viņa secina, sakot, ka garderobi, protams, veido apģērbu veikalu piedāvājums. «Nav tā, ka eju uz veikalu ar konkrētu domu, ko man vajag. Tur arī skatos, kas ir un kas man piestāv.»

Kad saku, ka abām ar mammu varētu būt viens apģērbu izmērs, Anete pasmaida un atzīst, ka tā arī ir, tikai mamma ir mazliet augumā garāka. Arī kurpju izmērs abām ir viens. Vai tas nozīmē, ka abām ir arī kopīga garderobe? Anete neslēpj, ka vēl pirms pusgada, kad viņa dzīvoja pie mammas, tieši tā arī bija. «Es biju tā, kas mammu mēģināja virzīt uz to, ka mums būs kopīga garderobe, par ko viņa gan nebija lielā sajūsmā un mēģināja mani no šīs idejas atrunāt. Bet, protams, bija reizes, kad es pa kluso vilku mammas drēbes – kad viņa aizbrauca strādāt uz Liepāju, piemēram. Tas bija loģiski,» Anete sirsnīgi nosmej un teic, ka tagad gan katrai ir sava garderobe, taču šad tad abas ar kaut ko arī samainās.

Var uzšūt pati

Topošā aktrise ir pabeigusi Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu, kur diplomdarbā viņa veidoja apģērbu kolekciju. Viņa zina, cik maksā audums, zina, cik laika prasa kaut ko uzšūt, un zina, kāda ir dažādu apģērbu pašizmaksa. Tāpēc aktrise par apģērbu nevarētu samaksāt neprātīgi lielu naudas summu, jo apzinās, ka tad pašai būs sirdsapziņas pārmetumi, ka ir pārtērējusies «Bet, ja apģērbs ir kvalitatīvs un es saprotu, ka tas man kalpos ilgāku laiku, piemēram, mētelis, tad esmu gatava samaksāt vairāk. Bet neprātīgi daudz – nē. Tad drīzāk varu uzšūt pati!» viņa nosaka. Anete apbrīno savas bijušās kursabiedrenes, kuras ļoti daudz sev šuj, visu ko pāršuj. «Viņas tas arī ļoti interesē. Man – nedaudz mazāk. Un nav arī laika. Jau pusgadu cenšos draugam [Anetes draugs Niklāvs Kurpnieks arī studē aktieros] uzšūt bikses, bet joprojām neesmu to izdarījusi.» Viņa arī neapsola, ka to izdarīs, jo vasarā, lai arī nav studijas, ir visādi citi darbi, tostarp filmēšanās seriālā Viņas melo labāk. Turklāt, kad aiz loga spīd saule, nav sajūtas, ka gribētos sēdēt pie šujmašīnas un šūt.