Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Eiropas Savienība nosaukusi laiku, kad Ukraina varētu iestāties ES

© Scanpix

Eiropadomes vadītājs Šarls Mišels sacīja, ka, lai kļūtu par ES dalībvalsti, Ukrainas iestādēm ir intensīvāk jācīnās pret korupciju, kā arī nosaucis laiku, kad Ukraina varētu tikt uzņemta, ziņo dialog.ua.

Ukraina varētu kļūt par Eiropas Savienības dalībvalsti 2030. gadā - tā intervijā vācu izdevumam “Spiegel” norādīja Eiropadomes prezidents Šarls Mišels.

Pēc viņa teiktā, Ukrainai, gaidot iestāšanos ES, vispirms ir jāpastiprina cīņa pret korupciju, kā arī jāveic reformas, lai tās likumdošana atbilstu ES standartiem.

Mišels sacīja, ka Ukrainai un ES ir jāizlemj, kāpēc tām jābūt kopā un kam tās tērēs naudu. Viņš atzina, ka iestāšanās process nebūs viegls, taču stipra un pārtikusi Ukraina ir izdevīga blokam.

Ukrainas cīņa ar Krieviju ir parādījusi, ka tai ir jābūt Eiropas saimē un oficiālās pievienošanās process ir jāpaātrina. Tas arī kalpotu par pierādījumu tam, ka Eiropas Savienība ir tāda struktūra, kas var spert nozīmīgus ģeopolitiskus soļus. Ja iepriekš pasaules vadošās valstis, piemēram, Ķīna un ASV, izturējās pret ES tikai kā pret tirdzniecības partneri, tad tagad šī situācija mainās.

Pēc Mišela teiktā, visa pasaule bija pārsteigta par to, cik ātri ES valstis ieviesa sankcijas pret Krieviju. Viņš arī norādīja, ka neviens nav gaidījis, ka ES būs pirmā, kas piegādās ieročus Ukrainai.