Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Pasaulē

"Diemžēl labu ziņu nav." Atlikts Lietuvas pilsoņu evakuācijas avioreiss no Izraēlas

© pexels.com

Evakuācijas avioreiss, ar kuru paredzēts izvest no Izraēlas gandrīz 170 Lietuvas pilsoņus, ir atlikts, un ir gaidāms otrdien vakarpusē, paziņoja Lietuvas Nacionālā krīzes centra vadītājs Vilmants Vitkausks.

"Diemžēl labu ziņu nav - reiss atkal atlikts," Lietuvas sabiedriskajam radio sacija Vitkausks, norādot, ka Telavivas lidostā ir sastrēgums.

Reiss bija paredzēts naktī uz otrdienu, tad tika atlikts līdz otrdienas rītam, bet tagad gaidāms, ka tas notiks vakarpusē, teica Vitkausks.

Lietuvas uzņēmēja Ģedimina Žiemeļa kontrolētās grupas "Avia Solutions Group" uzņēmums "Skyllence" ir nofraktējis Rumānijas aviokompānijas lidmašīnu, kas no Izraēlas aizvedīs gandrīz 170 cilvēkus.

"Skyllence" valdes priekšsēdētāja Vilma Vaitekūnaite aģentūru BNS informēja, ka lidmašīna dosies no Telavivas uz Bukaresti, bet no turienes ar citu lidmašīnu pasažieri tiks nogādāti Viļņā.

Viņa piebilda, ka turpmāku evakuācijas reisu organizēšana būs atkarīga no cilvēku intereses doties prom no Izraēlas un nepieciešamības to darīt.

Daļa cilvēku, kuriem nepieciešama evakuācija, Izraēlā pavada atvaļinājumu, bet citi ir ieradušies ārstēties, teica Vaitekūnaite, piebilstot, ka pasažieru vidū būs arī nepilngadīgi bērni bez pavadoņa, jo "viens no vecākiem ir Lietuvā un otrs ir Izraēlā, un nevar to atstāt darba pienākumu dēļ".

"Skyllence" vadītāja informēja, ka nofraktētajā Rumānijas lidmašīnā ir 168 pasažieru vietas, un vienas personas nogādāšana Lietuvā maksās 1000 eiro.

Kā liecina Lietuvas Ārlietu ministrijas dati, Lietuvas vēstniecības Izraēlā konsulārajā reģistrā ir uzskaitīti aptuveni 7000 Lietuvas pilsoņu, kas dzīvo Izraēlā. Kā liecina drošas ceļošanas lietotne "Keliauk saugiai" un citi avoti, sākoties karadarbībai, Izraēlā atradās 460 tūristu no Lietuvas.

Zemo cenu aviokompānijas "Wizz Air" un "Ryanair" pirmdien paziņoja, ka uz nenoteiktu laiku pārtrauc regulāros reisus starp Viļņu un Telavivu, un to atjaunošana būs atkarīga no situācijas attīstības.