Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Pasaulē

FIB konfiscē Ņujorkas mēra mobilos tālruņus

© AFP/Scanpix/LETA

ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģenti ir konfiscējuši Ņujorkas mēra Ērika Adamsa mobilos tālruņus un citas elektroniskās ierīces, pastiprinot federālo izmeklēšanu vēlēšanu kampaņas līdzekļu vākšanas lietā, piektdien paziņoja mēra kampaņas advokāts Boids Džonsons.

Šo ierīču konfiscēšana ir daļa no korupcijas izmeklēšanas par to, vai Adamsa 2021.gada kampaņai bijusi slepena saistība ar Turcijas valdību.

"Pirmdienas vakarā FIB [aģenti] pienāca pie mēra pēc kāda pasākuma. Mērs nekavējoties izpildīja FIB prasību un nodeva viņiem elektroniskās ierīces," sacīja Džonsons.

"Mērs nav apsūdzēts nekādā pārkāpumā un turpina sadarboties ar izmeklēšanu," piebilda advokāts.

Federālā izmeklēšana Adamsa kampaņas lietā kļuva zināma sabiedrībai pagājušajā nedēļā, kad FIB aģenti veica kratīšanu bijušās galvenās līdzekļu vācējas Braiennas Sagsas mājās, konfiscējot klēpjdatorus, mobilos tālruņus un aktu vākus, uz kuriem bija rakstīts mēra vārds un uzvārds.

Ziņas par šo kratīšanu pamudināja mēru pēkšņi atgriezties Ņujorkā no Vašingtonas, kur viņam bija plānots tikties ar Baltā nama un Kongresa amatpersonām, lai runātu par migrantu pieplūdumu Ņujorkā.

Adamss, kurš ir bijušais policists, piektdien paziņoja, ka viņam "nav ko slēpt" un ka viņš sagaida, ka visi viņa personāla darbinieki "ievēros likumu un pilnībā sadarbosies ar jebkādu izmeklēšanu".

FIB mēģina iegūt pierādījumus par sazvērestību starp Adamsa kampaņu, Turcijas valdību un Bruklinā bāzētu nekustamo īpašumu attīstīšanas uzņēmumu, kas pieder Turcijas pilsoņiem.