Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Francija apsūdz Krieviju melos

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Francija noliedz Krievijas apgalvojumus, ka nule notikušajās abu valstu aizsardzības ministru sarunās būtu runāts par potenciālu sarunām par karu Ukrainā.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojumā pēc ministru sarunām apgalvoja: "Tika konstatēta gatavība dialogam saistībā ar Ukrainu. Sākotnējie nosacījumi varētu būt balstīti "Stambulas miera iniciatīvā"."

Paziņojumā netika paskaidrots, ko tas nozīmē, bet avots, kas ir tuvs Francijas aizsardzības ministram Sebastjēnam Lekornī, nekavējoties noliedza, ka šāds temats sarunās būtu skarts.

"Francija neko tamlīdzīgu nav akceptējusi, nedz rosinājusi," avots sacīja ziņu aģentūrai AFP.

Francijas Aizsardzības ministrija atzina, ka ministri ir runājuši par Ukrainu, tomēr uzsvēra, ka Lekornī no jauna apliecinājis Francijas atbalstu Kijivas cīņai pret Krieviju.

Lekornī un Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu saruna notikusi pēc Francijas iniciatīvas, apgalvo Maskava.

Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā Krievijas un Francijas attiecības ir ārkārtīgi saspringtas, bet šādas augsta līmeņa sarunas notiek reti.

Francijas telekanāls TF1, iepriekš atspoguļojot Lekornī un Šoigu sarunu, vēstīja, ka sarunu sākotnējā tēma bijusi "cīņa pret terorismu".

Lekornī nosodījis neseno teroraktu Piemaskavas koncertzālē un apliecinājis - Parīzei nav nekādu liecību, ka Ukraina būtu saistīta ar šo teroraktu.