Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Franču pārim ar 159 kaķiem aizliedz turēt mājdzīvniekus

© Unsplash

Franču pārim par desmitiem dzīvnieku turēšanu cietsirdīgos apstākļos piespriests viena gada nosacīts sods.

Pāris no Nicas savā 80 kvadrātmetru dzīvoklī bija turējis 159 kaķus un septiņus suņus. Daudzi dzīvnieki bija dehidrēti, cieta no nepietiekama uztura vai bija inficēti ar parazītiem.

Tāpat sievietei (68) un vīrietim (52) tika noteikts pastāvīgs aizliegums turēt mājdzīvniekus. Viņiem arī likts samaksāt vairāk nekā 150 000 eiro labdarības organizācijām un dzīvnieku biedrībām.

Pērn policija iejaucās strīdā pāra dzīvoklī un katrā istabā atklāja desmitiem dzīvnieku. Varas iestādes ziņoja par dzīvnieku ekskrementiem it visur. Izmeklētāji vannasistabā atrada vismaz divu kaķu un divu suņu līķus.

Tiesnesis sacīja, ka pāris nav pienācīgi parūpējies par dzīvniekiem. Dzīvokļa īpašniece atbildēja, ka dzīvnieki esot "viņas mūža mīlestība", bet viņa esot "visu sabojājusi".

2018. gadā viņa paņēma savu vecāku trīs kaķus un trīs suņus, bet pēc tam savā dzīvoklī atveda apmēram 30 kaķus, kas dzīvoja pamestā ēkā. Šie dzīvnieki pēc tam bija savairojušies.

Psihiatriskais novērtējums viņai noteica "Noasa sindromu" - psiholoģisku vajadzību glābt dzīvniekus, pat ja cilvēks nespēj to izdarīt pareizi.