Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Vardarbība, manipulācijas un izpiešana. Igaunijas kriminālpolicija uziet noziedzīgu grupējumu

© pexels.com

Igaunijas Centrālā kriminālpolicija aizdomās par noziedzīgas organizācijas izveidošanu tur kādu 55 gadus vecu vīrieti un vēl piecus vīriešus tur aizdomās kā bandas biedrus.

Aizturēts galvenais aizdomās turētais un vēl divi no vīriešiem, kurus izmeklētāji uzskata par nozīmīgākiem bandas locekļiem. Divi no viņiem joprojām ir aizturēti, bet vairāki no aizdomās par dalību organizētās noziedzības grupējumā turētie jau atrodas cietumā par agrākiem noziegumiem. Bandas locekļus tur aizdomās arī par noziegumiem, kas saistīti ar narkotikām, vērsti pret nekustamo īpašumu un citām personām.

Igaunijas prokuratūrā apstiprināja, ka par bandas vadoni uzskatītais ir Tamars Jurna, kurš noziedzīgo grupējumu izveidojis 2017.gadā ar mērķi pelnīt noziedzīgā ceļā. Pārējo aizdomās turēto identitāte netiek atklāta izmeklēšanas interesēs.

Centrālās kriminālpolicijas Organizētās noziedzības biroja direktors Ago Leiss norādīja, ka šis gadījums izceļas, jo valstī nav daudz noziedzīgo organizāciju, kurās saziņa notiek igauņu valodā.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka pastāv aizdomas par grupējuma darbību arī ārvalstīs, piemēram, Somijā.

"Ir pamats aizdomām, ka noziedzīgā organizācija izmantoja vardarbību, manipulācijas un izspiešanu, lai risinātu problēmas un panāktu savu. Tā sauktās aizsardzības piedāvājums problēmu risināšanai un negatīvo varu, kur lietas tiek veiktas pēc noziedzīgās pasaules principiem, nekādā veidā nav pieņemami mūsdienu sabiedrībā," Leiss piebilda.

Pirmstiesas izmeklēšanu veic Centrālā kriminālpolicija ģenerālprokuratūras vadībā.