Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainā pilnībā iznīcināta Tripiljas termoelektrostacija

© Dmitrijs Suļžics/MN

Zelenskis paziņoja, ka iebrucēji pa Ukrainas enerģētikas objektiem izšāvuši vairāk nekā 40 raķetes un tikpat daudz bezpilota lidaparātu

Viņš arī uzsvēra, ka Ukrainai ir vajadzīgas pretgaisa aizsardzības sistēmas un cits aizsardzības atbalsts, nevis ilgstošas diskusijas, šaubas un acu pievēršana Putina Krievijas radītajiem terorisma draudiem.

“Katrs no mūsu kaimiņiem Eiropā, katrs no mūsu partneriem redz, cik kritiska ir Ukrainas vajadzība pēc pretgaisa aizsardzības. Tieši šeit, šobrīd, tieši ar mūsu spēju pārvarēt Krievijas teroru, pasaule var pierādīt, ka visi vienādi teroru uztver kā noziegumu,”

Zelenskis raksta vietnē “Telegram”.

Masveida raķešu uzbrukuma rezultātā krievi naktī uz 11. aprīli pilnībā iznīcināja Tripiljas termoelektrostaciju. Par to ziņo “Ukrainskaja Pravda”, atsucoties uz Centrenergo padomes priekšsēdētāju Andreju Gotu. Pēc viņa teiktā, visi strādnieki, kuri apšaudes laikā atradās maiņā, ir dzīvi. Triecienu rezultātā turbīnu cehā izcēlies vērienīgs ugunsgrēks. Šobrīd uzņēmumā turpinās ugunsgrēka ierobežošanas darbi. Šobrīd spēkstacija ir zaudējusi 100% jaudas.

Papildus tam, Krievijas masveida raķešu uzbrukuma rezultātā, naktī uz 11.aprīli sabojātas “Ukrenergo” apakšstacijas un ražošanas iekārtas Odesas, Zaporožjes, Ļvovas, Harkovas un Kijevas apgabalos.

Savukārt, 22. martā tika iznīcināta Zmievskas termoelektrostacija, kas ir lielākā stacija Harkovas apgabalā un viena no lielākajām Ukrainā.