Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijā aizturēti 700 cilvēku kontrabandisti

© pexels.com

Vācijas Iekšlietu ministre Nensija Fēzere paziņojusi, ka varasiestādes guvušas sākotnējos panākumus nelegālās imigrācijas apkarošanā.

"Patvēruma pieprasījumu [skaits] šobrīd ir par piektdaļu mazāks nekā tajā pašā periodā pagājušajā gadā. Mūsu robežkontrole kopš oktobra ir aizturējusi 708 [cilvēku] kontrabandistus un novērsusi 17 600 nelegālas ieceļošanas [gadījumus]," intervijā mediju grupas "Funke" redakcijai norādījusi Fēzere, kas, tāpat kā kanclers Olafs Šolcs, pārstāv sociāldemokrātus (SPD).

Viņa piebilda, ka valdošā koalīcija, kurā līdz ar SPD darbojas zaļie un liberālā Brīvo demokrātu partija (FDP), panākusi likumu grozījumus, ka ļauj paātrināt patvēruma pieprasījumu izskatīšanu un atraidīto nelegālo imigrantu deportāciju.

Fēzere norādīja arī uz tikko pieņemto likumu, kas paredz pabalstus patvēruma meklētājiem pārskaitīt uz maksājumu karti, nevis izmaksāt skaidrā naudā. Kā apgalvo ministre, tas novērsīšot līdzekļu aizplūšanu pie cilvēku kontrabandistiem.

Viņa arī informēja, ka pirmdien apmeklēs Eiropas Savienības (ES) ārējo robežu starp Bulgāriju un Turciju, lai pārliecinātos, cik ātri tiek ieviesta "pastiprinātā ārējo robežu aizsardzība un patvēruma procedūras, kas atbilst cilvēktiesībām".