Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Pēc ilgstošās slimības Paukštello atkal staigā

© f64

Dailes teātra aktieris Jānis Paukštello (64) kopš pērnā gada rudens laiku lielākoties pavadījis mājas režīmā, jo par sevi atgādinājis sens kaulu lūzums. Divus mēnešus pavadījis tikai gultā, jo paiet nav bijis iespējams. Nu atsācis staigāt ar kruķu palīdzību un pamazām atgriežas apritē, bet uz skatuves slaveno aktieri redzēsim ne agrāk kā vasarā.

Balstīdamies uz kruķiem, Jānis Paukštello bija atnācis uz Latvijas Radio 2 dzimšana dienas koncertu. «Nu jau ilgu laiku esmu uz slimības lapas. Agri vai vēlu tas būtu noticis. Redziet, par sevi lika manīt sena trauma. Pērnā gada 14. oktobrī paslīdēju vannasistabā un izmežģīju pirms 16 gadiem avārijā lauzto potīti. Kā rezultātā nonācu slimnīcā un divus mēnešus pavadīju tikai uz gultas,» atklāj aktieris.

Vaicājot, kas aktieri aizvieto viņa atveidotajās lomās prombūtnes laikā, Paukštello stāsta, ka lomu teātrī nav bijis tik daudz, tādēļ nav bijis grūtības atrast, kas spēlēs viņa vietā.

Aktieris neslēpj, ka viņam šajā laikā ļoti pietrūcis gan teātra, gan skatuves kolēģu. Taču nu jau mazpamazām ar kruķu palīdzību viņš var doties arī ārpus mājas un atgriezties apritē.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Paukštello atklāj, ka jūnijā jau būs uz skatuves mūžībā aizgājušā drauga un kolēģa Harija Spanovska ballītē «Hameleonu rotaļas», kas notiks Dailes teātrī. «Tur jau es būšu bez kruķiem un kaut ko arī uzdziedāšu,» optimistiski noskaņots ir aktieris.