Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

arrow_right_alt Sports

Skujiņa iegūst bronzu Eiropas čempionāta brīvajā cīņā

© sporta-klubi.lv

Helsinku piepilsētā Vantā turpinās Eiropas cīņas čempionāts. Trešajā dienā uz paklāja devās Latvijas Olimpiskās vienības dalībniece Laura Skujiņa. 69 kilogramu brīvās cīņās sacensības viņa šovakar izcīnīja savu pirmo lielo medaļu pieaugušo līmenī.

Pret turcieti Burdžu Orskaju mūsu sportiste otrajā minūtē nonāca iedzinējos (0:2). Turpinājumā ar punktu gūšanu nesekmējās un šķita, ka pirmais periods tā arī beigsies. Taču 15 sekundes pirms pārtraukuma Skujiņas manevrs deva divus punktus (2:2). Ja tobrīd mačs beigtos, tad uzvarētāja būtu mūsējā, jo divu punktu gājienu viņa veica pēdējā. Otrajā periodā latviete kontrolēja notikumus - izvirzījās vadībā ar 4:2 un pēc mača piecām minūtēm tablo rādīja jau 5:2. Pusminūti pirms beigām Skujiņa nez kāpēc ļoti centās dabūt punktu par izgrūšanu no laukuma un nokrita pati (5:4). Atlikušajās divdesmit sekundēs turciete nespēja apdraudēt latvieti.

Ceturtdaļfinālā mūsu cīkstonei pretī stājās 2013. gada Eiropas vicečempione Ilana Kratiša no Izraēlas. 1:18 minūšu laikā Skujiņa piedzīvoja zaudējumu. Turpinājumā bija pamatota cerība, ka izraēliete tiks finālā un tādējādi latvietei būs iespēja cīnīties gandarījuma turnīrā par bronzas medaļu. Izraēliete to paveica.

Bronzas pusfinālā Skujiņai bija darīšana ar Itālijas pārstāvi Dalmu Canevu. Uzvara nāca visai pārliecinoši - 4:0 jau mača pirmajās 80 sekundēs, otrā perioda sākumā latviete veica vēl divus rezultatīvus uzbrukumus (8:0), bet atlikušajā laikā šis rezultāts tika noturēts bez problēmām.

Bronzas finālā pretī stājās moldāviete Svetlana Saenko (31), kura ieradusies no 72 kilogramu kategorijas un savulaik izcīnījusi vairākas medaļas Eiropas un pasaules čempionātos. Šajā mačā dominēja Laura Skujiņa (26) - pusminūtes laikā mūsējā izvirzījās vadībā (2:0), bet vēl pēc brīža savu pārsvaru dubultoja (4:0), otrās minūtes vidū tablo jau rādīja 6:0, bet līdz pirmā perioda beigām latviete noorganizēja vēl vienu punktu. Otrā perioda pirmajā minūtē Skujiņa veica vēl vienu divpunktu gājienu, taču turpinājumā rezultāts gan nedaudz iestrēga. Pusminūti pirms beigām pie pāris punktiem tika dūšīgā moldāviete, turklāt centās nofiksēt latvieti uz lāpstiņām. Skujiņa izturēja un izcīnīja savu pirmo lielo medaļu pieaugušo līmenī.