Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Anistone par bērnu tēmu: Neviens nezina, ko es esmu medicīniski vai emocionāli pārdzīvojusi

© Scanpix

Dženifera Anistone savu zvaigznes triumfu ieguva pasaulslavenajā kases grāvējā «Draugi», atveidojot Reičelas lomu. Viņa pierādījusi, ka ar sūru darbu, kā arī neizsīkstošu neatlaidību var nonākt augstākajās Holivudas virsotnēs. Viņas karjeras sākumposms bija bezcerīgs, kas šodienas acīm šķiet tikpat kā neiespējami, jo viņa tagad ir viena no izcilākajām kino aktrisēm, kas sevi apliecinājusi arī kā producente un uzņēmēja. Un savos 54 gados Anistone izskatās satriecoši apskaužami.

Pelnījusi iztiku kā viesmīle

Dzimusi aktieru ģimenē, kuras ietekmē viņa nolēma savu dzīvi ziedot kino. Taču seši gadi, kā atminas pati zvaigzne, ir laiks līdz pirmajai nozīmīgajai lomai, kas viņas dzīvi apgrieza kājām gaisā. Šie gadi tika aizvadīti apkārtējo, diemžēl arī tuvāko cilvēku, radītā bezcerībā, jo atteikumi, kas sekoja pēc provēm, bira cits pēc cita. Lai gan viņa nepadevās, un - labi, ka tā, tas šo faktu nemaina. Arī finansiāli Holivudas zvaigzne nevarēja nodrošināt sev pienācīgu dzīvi. Lai noturētos virs ūdens, viņai bija jāpieņem dažādi nepilna laika darbi. Anistone vēlāk atzinusi, ka tie viņai daudz iemācīja. Viņa strādāja par viesmīli, telemārketingā, par velokurjeri...

Nozīmīgais 1989. gads

Nozīmīgs pagrieziens notika 1989. gadā, kad aktrise bija 20 gadus veca. Dženifera Anistone parādījās savā pirmajā amerikāņu radio šovā «The Howard Stern Show», kuru vadīja šovmenis Hovards Sterns, kurš pazīstams kā viens no dumpīgākajiem un radoši drosmīgākajiem televīzijas un radio šovu vadītājiem. Tajā gadā Anistone pārcēlās uz Losandželosu, lai iesaistītos dažādos televīzijas seriālos. Viņas karjeras ceļš bija sācies. Pēc viņas domām, svarīgākais karjeras augšupejas iemesls ir Reičelas Grīnas loma populārajā televīzijas komēdijā «Draugi», kas iemantojusi arī Latvijas seriālu cienītāju uzmanību vairāku gadu garumā. Šova 236 sērijas bija iemesls, lai Anistone pelnīti nonāktu vairākās galvenajās lomās. Arī viņas filmogrāfija ir apbrīnas vērta. Spilgtākās filmas, kas nodrošināja viņai veiksmīgu karjeru trešo desmitgadi pēc kārtas, ir «Viņa ir īstā», «Visvarenais Brūss», «Mārlijs un es», «Atlīdzības mednieks», kā arī «Trakā Ziemassvētku ballīte birojā» un citas, apliecinot viņas aktrises sūtību, filmējoties gan komēdijās, gan drāmās, gan kādā asāka sižeta stāstā.

Holivudā Dženifera Anistone ir izcēlusies ar empātisku spēju saspēlēties ar jebkuru aktieri jebkurā vecumā.

Ar savu smaržu līniju

Pētot Anistones profesionālās gaitas, nonākam pie 2001. gada, kad viņa ar savu toreizējo vīru, aktieri Bredu Pitu dibināja producēšanas uzņēmumu «Plan B Entertainment», kas bija kopīgs uzņēmums ne tikai ar Bredu Pitu, bet arī ar Bredu Greju, taču pēc šķiršanās uzņēmuma valdē notika pārmaiņas. Anistone ar Pitu vairs neturpināja darboties šajā uzņēmumā. Taču ar to biznesa idejas netika apslāpētas.

Holivudas zvaigzne 2010. gadā reklamēja savas jaunās smaržas. Aromāts ar nosaukumu «Lolavie» nonāca tirdzniecībā jau tajā pašā gadā, vasaras pilnbriedā. Turklāt medijos ziņots, ka kino dīva ar šo produktu lepojas no sirds, jo pati piedalījās radīšanas procesā līdz pat finišam. Zvaigznes fani šīs smaržas izpirka rekorda cienīgos ātrumos - dažās dienās.

Runājot par jaunāko aktrises zvaigžņu stundu, tas ir 2019. gada televīzijas seriāls «The Morning Show», kur viņa kopā ar aktrisi Rīzu Viterspūnu veiksmīgi saspēlējas spēcīgā duelī, risinot problēmas starp sievietēm un vīriešiem.

Anistone ir viena no pelnošākajām aktrisēm pasaulē un dāsna aktīviste dažādās labdarības organizācijās. Ziedojusi un piedalījusies preses konferencēs, runājot par tik smagu tēmu kā izvarošana un tās atstātās sekas, viņa arī ziedo medicīnas pētījumu fondiem, kas cīnās ar ļaundabīgiem audzējiem, aizstāv lesbietes un gejus, mudina uz vienlīdzību, nebaidās runāt skaļi par tēmām, kas izraisa asas diskusijas jebkurā pasaules valstī.

Privātā dzīve un ikdienas rituāli

Šī Holivudas zvaigzne ir viena no retajām, kurai par savu privāto dzīvi ilgus gadus izdevies runāt virspusēji, neatklājot detaļas. Taču 2018. gadā žurnālā «US InStyle» Anistone ļāva sev vaļu, publiski apspriežot savas privātās dzīves smalkākās tēmas. «Visi šie pieņēmumi, ka es nevaru noturēt vīriešus un atsakos kļūt par māti, jo esmu egocentriska un koncentrējos uz karjeru, ir aplami. Vai par to, ka pēc šķirtajām laulībām gan ar Bredu Pitu, gan ar Džastinu Terū, un to, ka nespēju vairs nonākt sievas statusā, jo mana sirds vēl aizvien ir salauzta, ir absurds. Neviens nesaprot, cik jutīgs temats par bērniem var būt man un manam partnerim. Neviens nezina, kas notiek aiz aizslēgtām durvīm. Neviens nezina, ko es esmu medicīniski vai emocionāli pārdzīvojusi. Sievietēm tiek veltīts milzīgs spiediens, lai viņas kļūtu par mātēm.» Aktrise veltīja asu kritiku medijiem un sociālo tīklu lietotājiem, lūdzot būt saudzīgākiem un dzīvot savu dzīvi, vienlaikus paskaidrojot, ka patlaban viņa velta savi darbam, draugiem un mājdzīvniekiem, kā arī meklē veidus, kā padarīt šo pasauli labāku.

Anistone neskopojas ar ieteikumiem, kā dzīvi nodzīvot ne tikai jēgpilni un produktīvi, bet arī veselīgi. Viens no ieteikumiem ir celties agri. Viņa ceļas jau piecos no rīta, bet brīvdienās guļ līdz deviņiem. Zvaigznes rīta rituāli ir nemainīgi. «Mans rīts sākas ar svaigu seleriju sulu, kam pievienoju atšķaidītu ābolu sidra etiķi, kas palīdz pazemināt cukura un holesterīna līmeni asinīs. No sirds rekomendēju. Tālāk mans rīts turpinās ar sejas mazgāšanu, izmantojot krāna ūdeni un ziepes, tad uzklāju krēmu, kas satur SPF 50, un lūpu balzamu. Arī ūdens balanss organismā ir tikpat būtisks, cik veselīgs, sabalansēts uzturs. Man vienmēr pa rokai ir ūdens pudele, lai neaizmirstu, ka organismam nepieciešama «aplaistīšana». Ūdens ikdienā ir svarīgs mums visiem. Vēl aizvien sekoju līdzi saviem ēšanas paradumiem - 16 stundas diennaktī neēdu, atlikušajās astoņās stundās ēdu. Iesaku pēc pieredzes, jo es koncentrējos uz pārtiku ar augstu olbaltumvielu saturu un zemu tauku saturu. Manā ēdienkartē ir, piemēram, svaigi augļi un dārzeņi kopā ar liesu proteīnu - zivīm. Sportoju piecas dienas nedēļā - tā ir skriešana, bokss, pilates, joga, kardiotreniņi, galvenais ir kustināt ķermeni. Rūpes par to ir atslēga labam izskatam. Turklāt tā ir arī sevis mīlēšana, uz ko mudinu līdzcilvēkus.»