Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Veselība

Viena no populārākajām franču diētām

© Shutterstok

Dāmām, kuras vēlas notievēt, mūsdienās nepavisam nav viegli – dažādu diētu plašajā piedāvājumā ātri var apjukt, jo teju ikkatra sola tūlītējus un pārsteidzošus rezultātus. Varbūt ir vērts pamēģināt vienu no populārākajām franču diētām? Tai būs nepieciešamas ļoti dažādas uztura sastāvdaļas, arī neliela rosīšanās virtuvē, taču rezultāts esot tā vērts.

Interneta plašumos var atrast dažādas «franču diētu» versijas, taču šī, ko piedāvā pravilnoepokhudenie.ru, esot viena no populārākajām, jo ir daudzpusīga un sabalansēta.

Diētas ilgums: viena nedēļa. Jau pēc nedēļas svars būs samazinājies, turklāt to acīmredzami varēs novērtēt pēc vidukļa līnijas. Tiesa, lai pēc diētas atkal strauji nepieņemtos svarā, pie ierastā ēšanas režīma ir svarīgi atgriezties pakāpeniski.

Brokastis visas 7 dienas ir vienādas: 2 kivi, 1 bumbieris un 1 citrons (sablendēts).

Ir arī otrs brokastu variants: 1/2 mango, 1/2 banāna un 1 šķēle rupjmaizes.

Visas dienas neierobežotā daudzumā var dzert ūdeni, bet ir jāatsakās no kafijas, tējas un alkohola.

PIRMDIENA

Pusdienās ir 1/2 greipfrūta un sauja vārītu rīsu. Tiem klāt sautēts ziedkāposts, mazliet olīveļļas, sāls un pipari - pēc garšas.

Vakariņās - krēmzupa un šķēle rudzu maizes. Krēmzupas pagatavošana: kopā sablendē 2 tomātus, 1/3 sarkanā čili pipara, 1/4 avokado un 1 daiviņu ķiploka; glāzē verdoša ūdens izšķīdina buljona kubiņu un pievieno jau gatavajai masai.

OTRDIENA

Pusdienās ir vārīti redīsi. Jā, jā, vārīti. Kā norāda slavenais pavārs Mārtiņš Rītiņš: kurš ir teicis, ka redīsi ir ēdami tikai svaigā veidā? Izrādās, tie lieliski garšo arī vārīti, cepti un sautēti! Klāt pie redīsiem var pagatavot arī lēcu salātus: 1/2 glāzi lēcu novāra, pievieno 1 avokado un mazliet olīveļļas; sāls un pipari - pēc garšas.

Vakariņās - salāti: 1 ābolu un 1 salātu cigoriņu (radikio cigoriņš) sagriež un pārlej ar olīveļļu vai bezpiedevu jogurtu. Pirmajā gadījumā sāls un pipari - pēc garšas.

TREŠDIENA

Pusdienās ir salāti: burkānus sarīvē un pārlej ar olīveļļu. Sāls un pipari, kā jau ierasts, pēc garšas. Garnējumam - vārīti makaroni, pārlieti ar tomātu mērci. Cik daudz? Atslēgvārds ir «garnējumam».

Vakariņās jāēd zupa. Tai vajadzēs: 5 gabaliņus kaltētu sēņu (tos iepriekš izmērcē siltā ūdenī), 1/2 avokado un 1 ķiploka daiviņu. Glāzē verdoša ūdens izšķīdina buljona kubiņu un pakāpeniski pievieno visas sastāvdaļas. Klāt - šķēle rupjmaizes. Ja ar to nepietiek, var uzvārīt kompotu no žāvētiem augļiem, bet bez papildus pievienota cukura.

CETURTDIENA

Pusdienās - vārīti redīsi un burkāni. Klāt salāti - 1 greipfrūts, 1 avokado un vārītas garneles. Desertā - 1 banāns.

Vakariņās jābauda salāti: 2 salātu cigoriņi, 1 kivi un smalki sagriezta piparmētra.

PIEKTDIENA

Pusdienās pagatavo risoto. Tam vajadzēs: 1/2 glāzi risoto rīsu, nedaudz kaltētu sēņu, 10 gramus zaļo zirnīšu un 1/2 sīpola. Sēnes iepriekš izmērcē siltā ūdenī, sīpolu pasautē. 2 buljona kubiņus iemaisa 2 glāzēs verdoša ūdens un ielej dziļā pannā; pievieno zaļos zirnīšus, sēnes, sīpolu un rīsus un visu pavāra aptuveni 3 minūtes.

Vakariņas ir vienkāršākas: vistas gaļu (sagrieztu gabaliņos) un kartupeļus (sagrieztus daiviņās) ietin folijā un liek cepeškrāsnī. Cep, kamēr gatavs - apmēram 20 minūtes. Sāls un pipari - pēc garšas.

SESTDIENA

Pusdienās - suši un zaļie lapu salāti (pēc izvēles).

Vakariņās jānovāra griķu biezputra. Tai klāt - sauja mandeļu.

SVĒTDIENA

Pusdienās - svaigi dārzeņi (bez termiskas apstrādes), zivs ar cukini (pārlieti ar 1 citrona sulu, sautēti). Desertā - bezpiedevu jogurts.

Vakariņās jāpagatavo sēņu salāti. Tiem vajadzēs: sēnes, lēcas, 1 burkānu un olīveļļu. Sēnes, burkānu un lēcas novāra, sēnes sagriež strēmelītēs, burkānu - mazos gabaliņos. Pārlej ar olīveļļu, sāls un pipari - pēc garšas.