Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Viedokļi

Lūdz pārbaudīt, vai tiek vākta palīdzība teroristiem

© Scanpix

Juriste Ieva Brante šā gada 3. decembrī ir nosūtījusi iesniegumu Drošības policijai, lūdzot pārbaudīt, vai atkal ir sākusies palīdzības vākšana Ukrainas teroristiem.

Kā zināms, vasaras vidū biedrība "GVD Baltija" uzsāka ziedojumu vākšanu Ukrainā karojošo teroristu atbalstam. Sabiedrības spiediena rezultātā 2014.gada 2.septembrī Drošības policija (DP) pārtrauca šo ziedojumu vākšanu Rīgā, Imantā. Līdz šim vismaz publiskajā telpā nekādas minētās biedrības aktivitātes netika novērotas, bet šī gada 1. decembrī laikrakstā „7 sekretov” par biedrību tika publicēts raksts „Латвийский тыл Новороссии - Если не мы, то кто?”, kurā iedzīvotāji tiek aicināti ziedot Jaunkrievijas teroristiem un stāstīts par to, ka biedrība darbojas neuzkrītoši un slepeni. Šis raksts tika publicēts arī elektroniski.

„Atkārtoti lūdzu pievērst uzmanību minētās biedrības darbībai, pārbaudīt informāciju un rīkoties atbilstoši savai kompetencei”, raksta I. Brante savā iesniegumā.

Juriste savā iesniegumā arī pauž bažas par to, ka ziedojumu vākšana šo teroristu atbalstam tiek netraucēti organizēta jau kopš vasaras vidus, bet tas liek šaubīties par DP vēlmi risināt šo jautājumu.