Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Šī gada sezonā Rīgā piestās 67 kruīza kuģi

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Šī gada kruīza sezonā Rīgas ostā patlaban pieteikti 67 kruīza kuģu ienācieni, kas ir par piecām vizītēm vairāk nekā pērn, aģentūru LETA informēja Rīgas brīvostas pārvaldē.

Deviņas kuģu vizītes plānotas uz divām dienām ar nakšņošanu Rīgā, 13 kuģi apmeklēs Rīgas ostu pirmo reizi. Sezona ilgs no aprīļa līdz decembrim, kad Rīgas ostā pieteikti pieci kruīzu kuģu ienācieni, kas ir uz pusi vairāk nekā 2023.gada noslēgumā.

Ceturtdien, 25.aprīlī, ar franču kruīza kompānijas "Ponant" kruīzu kuģa "Le Bellot" vizīti Rīgā oficiāli atklāta šī gada kruīza sezona.

Pirmais sezonas kuģis ir ekspedīciju klases, tas būvēts 2020.gadā, tam ir septiņi klāji, vairāki restorāni un bāri, atpūtas telpas, peldbaseins, spa zona, fitnesa zāle. Kuģis aprīkots ar 92 kajītēm 184 pasažieriem (maksimālā ietilpība 264 personas), kuģi apkalpo 112 apkalpes locekļi. "Le Bellot" Rīgu apmeklē 10 dienu ilga tematiska "muzikālā" kruīza ietvaros. Maršruts iekļauj deviņas Baltijas jūras ostas, tostarp, Klaipēdu un Tallinu.

Šosezon pēc vairāku gadu pārtraukumu Rīgā atgriezīsies Vācijas kruīza kompānija "Aida", kas braucienus uz Rīgu pārtrauca līdz ar Covid-19 pandēmijas sākumu.

Septembrī Rīgā ieradīsies arī 2024.gadā ekspluatācijā nodotais 316 metrus garais vācu "TUI Cruises" kompānijas kruīza laineris "Mein Schiff 7".

Augusta sākumā Rīgas ostā piestās "Royal Caribbean Cruises" kuģis "Serenade of the Seas" kas savu vizīti Rīgā iekļāvis pasaules apceļošanas kruīza maršruta programmā.

Šogad Rīgu apmeklēs arī unikāla koncepta amerikāņu kruīza kompānijas "Villa Vie Residence" kuģis "Villa Vie Odyssey" jeb tā saucamais "dzīvojamais kuģis", kas saviem pasažieriem piedāvā pasaules kruīzus. Kuģa ceļotāji ir tā dēvētie "globālie rezidenti", kas savā īpašumā var iegādāties kajīti uz klāja, sākot ar 99 999 ASV dolāriem, vai izvēlēties vienu vai vairākus 35 līdz 120 dienu maršrutus, pievienojoties nepārtrauktai pasaules kruīza tūrei.

Rīgā viesosies arī "Crystal Cruises" kruīza kompānijas "Crystal Symphony" kuģis, kas saviem pasažieriem piedāvā ekskluzīvus luksusa apartamentus.

Tāpat šosezon Rīgas ostā būs iespējams redzēt arī vairākus franču kruīzu kompānijas "Ponant" luksusa nišas kuģus. Tie ir izmēra ziņā nelielāki kuģi, uz klāja uzņem mazāk pasažierus, taču tajā pašā laikā piedāvā saviem ceļotājiem ekskluzīvākas un daudz privātākas ceļošanas pieredzes.

"Premium" klases kuģis "Silver Dawn", kas pagājušajā gadā bija ieradies Rīgā pirmo reizi, šogad Rīgā viesosies piecas reizes.