Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Izklaide

Astrologi izplata brīdinājumu par ļoti neproduktīvu periodu

© scanpix

No 25. marta līdz pat 13.augustam pamīšus vairāku planētu retrogrādās kustības ietekmē tiks bremzēta ilgtermiņa attīstība, tādēļ jāizvairās no jaunu uzņēmumu dibināšanas, svarīgiem aizsākumiem, būvniecības uzsākšanas, līgumu slēgšanas, nozīmīgu pirkumu iegādes un jauna darba pieņemšanas, vēsta Astrobizness.lv biznesa astrobiļetens.

Uzņēmēju astrologs Kristaps Baņķis: „Vispirms janvāri pavadījām Dižčika noskaņās. Pēc atelpas februārī, kad viedākie kārtoja svarīgākos darbus, gandrīz visu martu nosedz Starpaptumsuma periods. Šāds laiks vairāk piemērots aicinājuma darbam un darbam pie sen pārdomātiem lēmumiem, mazāk naudas pelnīšanai. Turklāt noslēdzošā Mēness aptumsuma laikā - 23. martā - spriedzē sastājušies divi debesu grandi - Saturns (atbild par kārtību) un Jupiters (atbild par izaugsmi). Faktiski, neatguvušies no starpaptumsuma perioda (par neproduktīvu to nenosauksi, drīzāk – neadekvāti novērtētu un sasteigtu lēmumu laiku), no 25. marta līdz 13. augustam stafeti pārņem Saturna cilpa, iezīmējot ilgstošu (straujai attīstībai) stagnācijas periodu. Papildus slodzi nostiprina 17.04. – 30.06. Marsa retrogrādā kustība. Abas ir nozīmīgas planētas uzņēmējdarbības videi, tādēļ vietā būtu salīdzinājums par ilgstošu biznesa tukšgaitas periodu.”

Vissarežģītākais periods gaidāms no 28.aprīļa līdz 22.maijam, jo apvienos 3 planētu problemātiskos periodus. Reāli, šādā laikā pieņemami vien krīzes lēmumi, radikāli izaugsmes scenāriji, ar pārkārtošanās klapatām. Daudziem tas atnesīs pārdomas par pārmaiņām darbos, dzīvesveidā, tikai to reālu kārtošanu jāatliek uz rudeni.

Planētu cilpu laikā jaunu uzņēmumu dibinātājiem vai jaunu sistēmu ieviesējiem būs jāsaskaras ar grūtībām visā turpmākajā uzņēmuma mūžā.

“Kas notiktu ar uzņēmumu, kas dibināts līdz augustam? Smaga konkurences cīņa, jo citi uzņēmumi aiztrauksies garām vēja spārniem. Nesekmēsies ar tālejošiem plāniem, to izstrādi un virzību. Jāparedz, ka būs lielāks bankrota risks, lēnāka attīstība un būtiski šķēršļi,” skaudru ainu ieskicē astrologs. “Faktiski esam attīstību bremzējošā periodā. Kas notiek ar auto, ja spiež gāzi grīdā, bet norauta „roķene”, sapratīs katrs. Tiks nopietni paralizēta jebkura uzņēmuma darbība, ja ar to saprot gāzes spiešanu grīdā,” paskaidro astrologs.

Risinājumi esot vienkārši. Veiksmīgs uzņēmējs iepauzēs un pārskatīs savus resursus, izvērtēs un vairākkārt pārbaudīs ideju dzīvotspēju nevis metīsies konkurences donkihotiskā cīņā. Tā būtu iešana pret straumi. Kad paies laiks, sapratīs, ka nekur tālāk nav ticis, bet resursi jau izkūpējuši vējā. Šajā laikā ieteicams pārskatīt uzņēmuma struktūru, pārformēt, revidēt, pārraudzīt, nodarboties ar personāla atlasi. Sekmīgi visi pētniecības projekti un dažādi pilotprojekti, kas testē tirgu.

Politikā tas ir vēlīgs laiks, lai pārskatītu uzņēmumu, valsts iekārtas struktūru un to pilnveidotu, izmantojot uzkrāto pieredzi. Iespējas grozīt Satversmi, mainīt medicīnas pakalpojumu vai pensiju, sociālo izmaksu sistēmu.

Periods būvniecībai nav vēlīgs laiks. Šajā periodā būvētās ēkas būs ar defektiem, būvniecības process būs apgrūtināts un prasīs vairāk resursu, turklāt pastāv risks, ka rezultāts neapmierināts.

Kā norāda Astrobizness.lv, atsevišķām nozarēm, kuras pelna uz defektu novēršanu un vairākkārtēju klientu apkalpošanu šis periods būs ziedu laiks. Piemēram, auto remontdarbnīcām, jo automašīnas izteikti lūzīs. Tajā pat laikā auto sektoram pastiprināsies VID u. tml. iestāžu interese. Skandālā var nonākt kāds liels auto tirdzniecības pārstāvis. Zīmīgi, ka daudzi apskādēs mašīnas ceļu negadījumos un sliktās ceļu kvalitātes dēļ.

“Jaunu automašīnu iegādāties ir izteikti nevēlami. Īpaši tas attiecas uz laiku no 17. aprīļa līdz 30. jūnijam. Šajā laikā iegādātajām mašīnām ir pastiprināti negadījumu draudi. Savukārt, pārdot var izdoties par vecu krāmu, faktiski – iesmērēt citam,” apstiprina K. Baņķis.