Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Izklaide

Izpārdod Elizabetes Teilores elitāro mantību

Ņujorkā «Rockefeller Center» telpās, kur izvietojies izsoļu nams «Christie’s», atklāta juvelierizstrādājumu, tērpu un aksesuāru izstāde, kas savulaik piederēja leģendārajai amerikāņu aktrisei Elizabetei Teilorei.

Elitārajā izstādē apskatāmas dārgākās un iespaidīgākās rotaslietas no aktrises Elizabetes Teilores kolekcijas. Īpaša vieta atvēlēta dāvanām no aktiera Ričarda Bārtona, kurš bija viens no septiņiem aktrises vīriem. Piemēram, Valentīndienā viņš Teilorei uzdāvināja kaklarotu ar unikālo aptuveni 56 karātus smago pasaulē lielāko pērli «La Peregrina». 16. gadsimtā šo kaklarotu nēsāja Spānijas karalienes, bet pēc tam arī Austrijas valdnieku laulenes. Apmeklētājos lielu interesi izraisīja arī slavenā dāvana, ko aktrisei savulaik pasniedza viņas draugs un talanta pielūdzējs Maikls Džeksons. Tā ir ar briljantiem rotāta platīna rokassprādze. Pirms nonākšanas ASV Elizabetes Teilores kolekcija veica pasaules turneju, lai to varētu aplūkot visi, kas vēlas: izstāde pabija Maskavā, Ženēvā, Tokijā, Dubaijā, Parīzē un Honkongā.

Uzsākusi darbību arī izsoļu nama «Christie’s» rīkotā interneta izsole, kurā izstādītas 950 rotaslietas, tērpi un aksesuāri. To cenas svārstās no dažiem simtiem līdz vairākiem desmitiem tūkstošu dolāru. Piemēram, modes nama «Chanel» darinātos auskarus kolekcionāri varēs iegādāties par aptuveni 100 dolāriem, savukārt ar 126 briljantiem rotātā 18 karātu baltā zelta kaklarota ir novērtēta par 10 000–15 000 dolāru. Bez rotaslietām interneta izsolē, kas beigsies 17. decembrī, iespējams iegādāties arī vairāk nekā 400 dažādu slavenu dizaineru tērpus un aksesuārus, kas piederējuši «Holivudas karalienei». Izsoļu nama «Chistie’s» pārstāvji lēš, ka abās izsolēs kopā izdosies savākt ne mazāk kā 50 miljonus dolāru. Daļu iegūto līdzekļu novirzīs Teilores dibinātajam fondam cīņai pret AIDS.