Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Aminata izdod jaunu dziesmu ar divdomīgu nosaukumu

© Publicitātes foto

Vasaras izskaņā Aminata izdevusi liriski dinamisku dziesmu, kuras nosaukuma pirmā daļa uzprasās uz pikantērijām, taču otrā, iekavās esošā, daļa dziesmas jēgu saliek pa plauktiņiem - “Paved mani (Tuvāk man pašai)”.

Noskaņās vieglā, taču ritmos enerģiskā dziesma “Paved mani (Tuvāk man pašai)” ir viens no šoruden gaidāmā Aminatas jaunā albuma “Savvaļas pusē” priekšvēstnešiem. Tās autori ir Aminata, Kristaps Ērglis un Mikus Frišfelds, producenti - Kristaps Ērglis un DJ Rudd. Dziesma tapusi, domājot par iekšējām pārmaiņām un sava patiesā “es” meklējumiem. “Vērtību maiņa un pārskatīšana nenovēršami ienāk katrā dzīvē, bet ar to kopā ar paveras durvis uz jaunu un plašu pasauli, kurā jāmeklē savi pieturas punkti. Ir skaidrs, ka gribās dzīvot citādāk, bet, kā tieši, vēl jāsaprot, jāatrod īstais ceļš, īstie cilvēki,” skaidro Aminata.

Jaunais singls būs iekļauts rudenī gaidāmajā albumā “Savvaļas pusē”, kas 2022. gadā iznāca EP jeb mini albuma formātā, bet šogad ir papildināts un tiks izdots kā pilna apjoma lieldarbs. ““Savvaļas pusē” tapšanas laikā daudz eksperimentēju, strādājot ar dažādiem autoriem un piemērot sev dažādu žanru elementus. Albumu radot, jutos nepiespiesti un sievišķīgi, tāpēc šķiet, ka šajā albumā esmu atplaukusi un iepazinusi savas jaunās šķautnes,” prāto Aminata.

Albuma “Savvaļas pusē” pirmais publiskais pirmatskaņojums notiks 27. oktobrī, kad Aminata aicina savus klausītājus uz tikšanos koncertzālē “Palladium”. “Iedvesmojoties no koncerta pagājušajā gadā un cilvēku pozitīvajām atsauksmēm, kopā ar komandu nolēmām lielu solokoncertu sarīkot arī šogad,” stāsta Aminata, “Vēlos sagādāt mūzikas svētkus gan saviem klausītājiem, gan arī pati sev pēc iespējas biežāk!”. Gaidāmajā koncertā izskanēs gan jau labi zināmas dziesmas, gan darbi, kas piedzīvos pirmatskaņojumu.