Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Urbanovičs: "Saskaņas" deputātiem, kuri atbalstīs Kučinski, jāizstājas no partijas

© F64

Ja kādi no partijas "Saskaņa" Saeimas deputātiem vēlēsies atbalstīt Māra Kučinska (ZZS) veidoto valdību, viņiem būs jāizstājas no partijas, aģentūrai LETA sacīja "Saskaņas" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Kā atgādināja Urbanovičs, balsojums par valdības apstiprināšanu ir atklāts un būs zināms, kuri deputāti atbalsta Kučinska veidoto valdību.

Viņš uzsvēra, ka "Saskaņas" balsu nebūs nevienai valdība, ko veidos Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), "Vienotība" un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

"Ja kāds gribēs atbalstīt šo sevi diskreditējošo trīsvienību, viņam vispirms būs jāizstājas no "Saskaņas"," sacīja partijas līderis.

Kā skaidroja Urbanovičs, Kučinskis esot cienījams cilvēks, bet "runa ir par daudzus gadus "nemainīgu" koalīciju, kurai atbalsts nav iespējams".

Kā ziņots, visas trīs opozīcijas partijas apņēmušās neatbalstīt Kučinska valdību.

Savukārt divi no koalīcijas politiskajiem spēkiem - ZZS un VL-TB/LNNK - jau oficiāli pieņēma Kučinski atbalstošu lēmumu. Tikmēr "Vienotība" atbalstu Kučinskim vēl nesola, bet valdības veidošanas sarunās iesaistīsies.