Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Veismanei ieplānots Ekonomikas un kultūras augstskolas rektora krēsls

Šodien bijušo Valsts kancelejas (VK) direktori Guntu Veismani plānots iecelt par Ekonomikas un kultūras augstskolas (EKA) rektora pienākumu izpildītāju. Šo jautājumu Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) otrdien pieteikusi skatīšanai valdībā.

IZM informējusi, ka Ekonomikas un kultūras augstskolas rektors Vladimirs Dubra pēc paša vēlēšanās 7.februārī ir beidzis pildīt rektora pienākumus pirms termiņa beigām. Līdz ar to augstskola lūgusi par Ekonomikas un kultūras augstskolas rektora pienākumu izpildītāju iecelt biznesa vadības zinātņu maģistri Veismani.

Ekonomikas un kultūras augstskola dibināta 1998.gada 28.maijā kā sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Ekonomikas un kultūras augstskola". EKA piešķirta beztermiņa akreditācija.

Jau vēstīts, ka Veismane atstāja Valsts kancelejas direktores amatu pagājušā gada beigās un tagad kļuvusi par eksperti Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) programmā pārvaldības uzlabošanai Centrālās un Austrumeiropas valstīs, sniedzot padomus valdības darba uzlabošanā tām valstīm, kas vēlas iestāties Eiropas Savienībā.

Bijusī VK direktore iepriekš aģentūrai BNS atzina, ka OECD strādās piecas dienas mēnesī, jo darbam ārpus Latvijas vairāk laika pašlaik nevarot atvēlēt. Veismane arī atklāja, ka viņai esot izteikti akadēmiskā darba piedāvājumi divās privātās Latvijas augstskolās.