Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Bijusī Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane palīdz Ukrainas valdībai

Bijusī Valsts kancelejas (VK) ilggadējā direktore Gunta Veismane sniegs padomus valdības darba uzlabošanā tām valstīm, kas vēlas iestāties Eiropas Savienībā (ES). Veismane aģentūrai BNS pastāstīja, ka sākusi strādāt par eksperti Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) programmā pārvaldības uzlabošanai Centrālās un Austrumeiropas valstīs (SIGMA OECD).

"Tā ir organizācija, kura palīdz tām valstīm, kuras vēlas iestāties ES, ar padomiem par valdības darba uzlabošanu. Tas nozīmē, ka pašlaik tās ir Balkānu valstis, Turcija un Ukraina," pavēstīja Veismane.

Viņa jau šonedēļ sākusi pildīt šos pienākumus, palīdzot Ukrainas valdībai izveidot stipru politikas koordinācijas centru. Ukrainā pašlaik notiek plaša administratīvā reforma, kur kopā ar Veismani strādā vēl divi SIGMA eksperti par citiem valsts pārvaldes jautājumiem.

"Darbs ir ļoti interesants un patiešām izaicinājumiem bagāts," apliecināja Veismane.

Bijusī VK direktore organizācijā strādās piecas dienas mēnesī, jo ārpus Latvijas pašlaik vairāk nevarot strādāt. Veismanei arī izteikti akadēmiskā darba piedāvājumi divās privātās Latvijas augstskolās, taču galīgo lēmumu viņa pieņems pirmdien.