Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

"Eco Baltia" piedāvās parakstīties uz obligācijām līdz desmit miljonu eiro apmērā

© Pexels.com

Vides resursu apsaimniekošanas uzņēmumu grupa "Eco Baltia" no šodienas piedāvās parakstīties uz obligācijām līdz desmit miljonu eiro apmērā, aģentūru LETA informēja kompānijas pārstāvji.

Parakstīties obligācijām varēs līdz piektdienai, 27.oktobrim.

Obligācijas plānots emitēt 2023.gada 2.novembrī, bet to dzēšanas termiņš ir 2026.gada 2.novembris. Vienlaikus "Eco Baltia" būs tiesības dzēst obligācijas pēc diviem gadiem. Obligāciju fiksētā likme ir 9%.

Obligācijām varēs parakstīties privātie un kvalificētie investori, kuri kopumā varēs iegādāties līdz 10 000 obligāciju ar vienas obligācijas nominālvērtību 1000 eiro. Minimālā parakstīšanās summa vienam investoram ir 100 obligāciju jeb 100 000 eiro.

Obligāciju emisijā iegūtos līdzekļus paredzēts izmantot vispārējiem korporatīviem mērķiem, tostarp gaidāmo investīciju projektu un uzņēmumu iegāžu finansēšanai.

Obligācijas sešu mēnešu laikā pēc emisijas ir plānots iekļaut biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

"Eco Baltia" obligāciju emisijas procesa organizētājs ir "Luminor Banka", savukārt izplatītājs - "Šauļu banka". Sertificētais konsultants ir zvērinātu advokātu birojs "Cobalt", savukārt obligacionāru pārstāvja lomu pilda zvērinātu advokātu birojs "Eversheds Sutherland Bitāns".

Lai informētu par obligāciju piedāvājumu, "Eco Baltia" 25.oktobrī plkst.10.00 rīkos virtuālo konferenci. To vadīs "Eco Baltia" valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs un valdes locekle un finanšu direktore Santa Spūle.

Jau ziņots, ka šogad februārī "Eco Baltia" emitēja trīs gadu obligācijas astoņu miljonu eiro vērtībā. Pieprasījums pēc obligācijām vairāk nekā 3,5 reizes pārsniedza piedāvājumu. Obligāciju iegādes rīkojumi tika saņemti no vairāk nekā 250 kvalificētajiem un privātajiem investoriem Latvijā un Lietuvā.

"Eco Baltia" koncerns šogad pirmajā pusgadā strādāja ar 112,041 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 13,5% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, kamēr kompānijas peļņa samazinājās trīs reizes un bija 2,077 miljoni eiro.

"Eco Baltia" reģistrēta 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 35 005 eiro. "Eco Baltia" akcionāri, pēc kompānijā vēstītā, ir "BSGF Salvus" (52,81%), kas pārstāv Baltijā lielāko privāto investīciju fondu "INVL Baltic Sea Growth Fund", Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%), kā arī Māris Simanovičs (16,68%) ar SIA "Enrial Holdings" un "Penvi Investment Ltd." starpniecību.