Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Pasaulē

Skandināvija boikotē “Oreo” un “Barney” ražotāju par atteikšanos pamest Krievijas tirgu

© Scanpix/Reuters

Skandināvijas uzņēmumi sākuši atteikties no amerikāņu “Mondelez International” zīmola produktiem, kas ražo tādus pazīstamus izstrādājumus kā Oreo, Alpen Gold, Milka, Toblerone, Yubileinoye un citus, ziņo Reuters.

Boikotam pievienojušās aviokompānijas SAS un Norwegian Air, SJ dzelzceļa grupa, viesnīcu tīkls Strawberry, sadzīves tehnikas mazumtirdzniecības tīkls Elkjop, kuģniecības kompānija Fjord Line, Norvēģijas Futbola asociācija un citas organizācijas.

Savukārt uzņēmums “Mondelez” paziņoja, ka tas Norvēģijā nepārdod Krievijā ražotus produktus un norādīja, ka tās politikai jābalstās uz oficiālām sankcijām, ko noteikušas Rietumu un citas valstis. Tā arī paziņoja, ka plāno tikties ar attiecīgajām Norvēģijas ministrijām, lai paskaidrotu savu nostāju.

Skandināvijas uzņēmumi paziņoja, ka pārtrauc “Mondelez” produktu pārdošanu pēc tam, kad Ukrainas Nacionālā korupcijas novēršanas aģentūra atzina amerikāņu uzņēmumu par “starptautiskā kara sponsoru”.

“Mondelez International” Krievijā darbojas kopš 1994. gada. Kopš 2013. gada uzņēmumu Krievijas tirgū pārstāv tā meitas uzņēmums “Mondelis Rus” un Krievijā uzņēmumam ir trīs rūpnīcas, kas ražo Barney lācīšus, Alpen Gold un Milka šokolādi, Dirol košļājamo gumiju un citus produktus.

Pēc pilna mēroga Krievijas iebrukuma Ukrainā “Mondelez International” paziņoja, ka izbeidz reklāmas projektus Krievijā un atsakās investēt šajā valstī.