Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Ukraina: neitrālie sportisti tomēr atbalsta Krievijas uzsākto karu; aicina neļaut startēt olimpiskajās spēlēs

© Pixabay

Ukraina atklātā vēstulē, kas tika nosūtīta Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK) un Cīņas sporta federācijai (UWW), vēlreiz aicināja neļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem startēt Parīzes olimpiskajās spēlēs.

SOK decembra sākumā, neņemot vērā Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā, atļāva Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem.

Ukrainas vēstulē norādīts, ka atlēti, kuri neitrālo sportistu statusā nodrošinājuši vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs, tomēr atbalsta Krievijas uzsākto karu, un aicināja Krievijas un Baltkrievijas pārstāvjiem liegt dalību Olimpiādē, kamēr Ukrainā notiek karš.

Vēstulē tika izcelti desmit cīņas sporta pārstāvji, starp kuriem bija arī krievu brīvā stila cīkstoņi Zaurs Ugujevs un Zaurbeks Sidakovs, kuri tika pie zelta Tokijas olimpiskajās spēlēs. Kā pierādījumi vēstulei tika pievienoti vairāki video un atlētu sociālo mediju ieraksti.

Iepriekš SOK paziņojumā bija norādīts, ka Parīzes olimpiskajās spēlēs varētu piedalīties apmēram 36 krievu un 22 baltkrievu sportisti.

2024.gada Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 26.jūlija līdz 11.augustam.