Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Sports

Latvijas deputāti basketbolu prot spēlēt labāk nekā Igaunijas parlamentārieši

© Pixabay.com

Latvijas parlamentārieši ieguvuši otro vietu Baltijas Asamblejas ceļojošā kausa izcīņā basketbolā, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Deputāti piekāpās Lietuvas Seima komandai, kura trīs spēļu summā arī izcīnīja ceļojošo kausu. Turnīrs šogad norisinājās Lietuvas pilsētā Birštonā.

Pirmajā spēlē Latvijas parlamentāriešu komanda ar rezultātu 19:34 piekāpās Lietuvas deputātiem, bet otrajā spēlē lietuvieši ar rezultātu 34:26 uzvarēja igauņus. Trešajā spēlē uzvaru ar rezultātu 32:26 svinēja latvieši, aiz sevis atstājot Igaunijas parlamenta komandu.

Latvijas komandu kausa izcīņā pārstāvēja deputāti Artūrs Butāns (NA), Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV), Kristaps Krištopans (LPV), Ģirts Valdis Kristovskis (JV), Andris Kulbergs (AS), Lauris Lizbovskis (AS), Edgars Tavars (AS), Juris Viļums (AS), Jānis Vitenbergs (NA) un Jānis Vucāns (ZZS). Komandas kapteinis ir Krištopans, bet treneris Vilis Krištopans (LPV).

Baltijas Asamblejas basketbola turnīrs norisinās kopš 2006.gada. Tā mērķis ir popularizēt basketbolu, fiziskās aktivitātes un veselīgu dzīvesveidu, kā arī atbalstīt ideju par Baltijas valstu parlamentāriešu sadarbības stiprināšanu ne tikai konferencēs un komiteju sēdēs, bet arī sportojot un piekopjot aktīvu dzīvesveidu.