Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Astrologu prognoze: kas mūs sagaida 2014. gadā

© Scanpix

Jaunais gads prasīs izturību, gan pārdzīvojot eiro ieviešanu, gan sekojot līdzi kārtējam teijāterim mazāk Eiroparlamenta, vairāk – Saeimas vēlēšanās. Nu, un jāstrādā arī būs kā zirgiem, bet dažiem, kas sajutīs plašumu dvēselē, var izdoties savā radošajā garā kļūt par spārnotiem Pēgasiem.

Grūtākie periodi 2014. gadā paredzami janvārī, aprīļa beigās un maija pirmajā pusē, jūnija vidū – jūlija sākumā, augustā un novembra beigās – decembra pirmajā pusē. Protams, arī citos periodos par garlaicību sūdzēties nevarēsim.

Eiro nāk ar Mežāzi

Gada pirmais notikums Latvijā būs eiro ieviešana. Kaut arī amatvīri sola nodrošināt nevainojamu pāreju uz eiro norēķiniem, tik vienkārši nebūs. Latvijas eironaudas kalšana šogad Vācijā tika uzsākta tā dēvētajā čika laikā, kad Mēness pāriet no vienas zodiaka zīmes otrā un neveido savienojumus ar citiem debesu spīdekļiem. Astroloģiski tas skaitās tukšais laiks, kad nevajag uzsākt jaunus darbus un ķerties pie nozīmīgiem projektiem. Arī paša eiro dzimšanas dienas horoskops 1999. gadā ir gana sarežģīts. Turklāt līdz 2014. gada februāra sākumam Venera, kas cita starpā atbild arī par naudas lietām, atrodas problemātiskā (astroloģiski – retrogrādā jeb «atpakaļejošā») stāvoklī, un tas norāda uz finanšu darījumiem nelabvēlīgu laiku.

Ņemot vērā visu iepriekš teikto, prognozējams, ka viss gludi nebūs. Saule gan šajā laikā atrodas Mežāža zodiaka zīmē, kas tiek uzskatīta par praktiskāko un stabilāko, taču Saules novietojums, aplūkojot kopējās valstiskās/politiskās/ekonomiskās tendences, nav tik svarīgs kā iepriekš minēto faktoru kopums.

Tā kā pāris mēnešu intervālā (gan šī gada nogalē, gan nākamā sākumā) sliktās kombinācijās ir planētas, kas atbild par tehniskām un tehnoloģiskām lietām (Marss, Urāns, Plūtons), pilnīgi iespējams, ka eiro ieviešanas laikā rodas kādas problēmas tehniskajās sistēmās. Turklāt šajā periodā nelabvēlīgā stāvoklī atrodas arī Jupiters, kas mazliet atgādina kombinācijas kādreizējā premjera Aigara Kalvīša cildinātajos «treknajos gados», kad cilvēki negausīgi ņēma lielus kredītus, pirka lielas mājas un lielas mašīnas. Lūk, šis negausīgais moments iezīmējas arī gada sākumā, kas eiro kontekstā rosina uz domu, ka daudzi tirgotāji un apkalpojošā sfēra uz eiro pārejas rēķina «skrūvēs» cenas, lai apmierinātu negausību, un zināms «eirošoks» ir neizbēgams.

Cilvēkiem, kas grib un var

Astrologi zina stāstīt, ka debesīs kādas negatīvas planētu kombinācijas būšot vienmēr. Daudzas no tām ir ilgstošas, bet dzīvi un biznesu mēnešiem ilgi atlikt nevar. Līdz janvāra beigām gan nevajadzētu ieplānot būtiskus darījumus, bet pēc tam var pamazām rosīties, labāks periods sākas no 5. marta, kad iepriekš minētais Jupiters atgriežas savā normālajā stāvoklī. Tomēr labākais periods sākas maija beigās.

Analizējot par konkrētām jomām «atbildīgās» planētas, var teikt, ka iespējas pavērsies nozarēm, kas saistītas ar pārtikas ražošanu, plaša patēriņa precēm, lauksaimniecību, tirdzniecību, komercizglītību, sporta un izklaides industriju, transporta un loģistikas pakalpojumiem. Arī banku sektoram par peļņu nevajadzētu sūdzēties. Viduvējas kombinācijas parādās saistībā ar tādām uzņēmējdarbības nozarēm, kas saistītas ar telekomunikācijām, interneta tehnoloģiju pakalpojumiem un interneta veikaliem. Krietni būs jāpacīnās tiem, kam bizness saistās ar būvniecību, zemes, īpašumu lietām – it īpaši pavasara un vasaras periodā. Te gan jāpiebilst, ka tās ir vispārīgas prognozes un precīzu ainu iespējams iegūt, tikai skatot katras firmas horoskopu individuāli.

Vēlēšanu peripetijas

2014. gads būs bagāts ar politikas notikumiem. Tiksim pie jaunas valdības, bet iekams tā nav apstiprināta, tās darbību, kā arī stiprās vai vājās puses prognozēt nav iespējams. Lai izveidotu valdības astroloģisko karti, par izejas punktu ņemams laiks, kad noticis Saeimas uzticības balsojums.

Nākamgad Latvijā paredzētas pat veselas divas vēlēšanas. 24. maijā deleģēsim parlamentāriešus uz Briseli, uz Eiroparlamentu, bet 4. oktobrī uz Jēkaba ielas Saeimas namu.

24. maija diena neparādās kā īpaši aktīva, un Mēness, no kā lielā mērā atkarīgs dienas fons, atrodas Auna zodiaka zīmē. Visticamāk, cilvēki par eiroparlamentāriešiem nobalsot aizies tā «garāmskrienot» starp pavasara dārza darbiem vai atpūtas pasākumiem.

Saeimas vēlēšanu diena 4. oktobrī ir daudz piesātinātāka. Šajā dienā Mēness atrodas Ūdensvīra zīmē, kas ir draudzīga un novatoriska. Šai dienai raksturīga tikšanās ar līdzīgi domājošajiem, darbošanās grupās un «šūniņās».

Valstu jeb mundānajā astroloģijā svarīgais Urāns šajā laikā atradīsies iepriekš aprakstītajā retrogrādajā stāvoklī, kas iezīmē atgriešanos pie vecām lietām. Tas nozīmē, ka tie paši vai pēdējā laikā piemirsti personāži sevi uz politiskās skatuves piedāvās jaunā «fasējumā». Tautas izvēle nebūs viegla un var balstīties uz emocijām. Uz to norāda Saturna (mundānajā astroloģijā – vara) nospiedošā, sliktā kombinācija uz Mēnesi (tautu), kā arī Mēness aptumsuma tuvošanās, kas notiks 8. oktobrī. Savukārt Urāna ietekmē iespējami arī kādi gluži negaidīti pavērsieni.

Iedvesmojošais Koka Zirgs

Tāpat kā citus gadus, arī 2014. mums ir iespēja nosvinēt otru Jaungadu. Pēc austrumnieku kalendāra, ķīniskā stilā, naktī no 30. uz 31. janvāri.

Šī gada kosmiskais elements ir koks, stihija – uguns, krāsa – zilā, gaiši zilā un zaļā. Tādu zirgu gan dabā nav, bet kāpēc gan nepasapņot! Kopumā var teikt, ka koka zirga gads ir ātru uzvaru, negaidītu piedzīvojumu un brīnišķīgas romantikas laiks.Spēj tik noturēties sedlos!

Ķīniešu astroloģijā zirga gads kopumā tiek uzskatīts par veiksmīgu, jo debesu zirgs nav parasts dzīvnieks – tam piemīt pārdabiskas spējas, bezbailība, spēks un spēja auļot pa debesu klajumiem. Visos laikos cilvēkiem bijusi cieša saikne ar zirgu, kas bija draugs, palīgs, saimnieka lepnums. Cilvēces vēsturē, pateicoties zirgiem, ir uzvarētas daudzas kaujas, tāpēc arī nākamajā gadā zirgs nāks talkā tiem, kas cīnās par taisnību. Zilais koka zirgs ļaus baudīt darba augļus čakliem darbarūķiem, kas, neraugoties uz šķēršļiem, neatlaidīgi iet uz mērķi. Turpretim tie, kas pavirši izturas pret darbu un cenšas pacelties pa karjeras kāpnēm ar intrigu palīdzību, piedzīvos neveiksmes. Zirga gadā, protams, netrūks arī izrāžu un izjāžu, sacensību, skriešanos un cienīgu, respektablu pastaigu publikas priekšā – pārnestā nozīmē, protams.

Ja gatavojaties svinēt arī Zirga gada atnākšanu, kā tas pieklājas pēc ķīniešu kalendāra, tad to ieteicams sagaidīt tērpos ar aristokrātisku pieskaņu – greznā vakarkleitā vai elegantā uzvalkā. Apģērba līnijām jābūt vijīgām, krītošām, plandošām. Zilā ir debesu, neizzinātā un varenā kosmosa un ūdens krāsa, bet zaļā – mūsu planētas, dzīvības nesēja.

Zirga gada modē dominēs visi zilie un zaļie toņi, ko droši var izmantot ne vien tērpā, bet arī kosmētikā, rotās un aksesuāros. Zirga koka dabai nepatīk raibs, sintētisks apģērbs un pārmērības.

Rotājot māju ķīniešu Jaungada ballei, varat iegādāties zilu vai zaļu galdautu un atbilstošas krāsas salvetes, sveces un svētku rotājumus. Neaizmirstat ienest mājā kādu priekšmetu no koka, kaut vai savdabīgas formas zariņu vai sauju čiekuru, lai mājoklis pildās ar atbilstošām, pozitīvām enerģijām!