Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Skaistumkonkursa dalībnieces viena otrai uzsit zilu aci

© Geometrija.ru

Šova «Latvijas princese 2009» dalībniece un Latvijas Mūzikas kanāla (LMK) vīdžeje Lelde Dreimane nesen kā atgriezusies no Krievijas, kur piedalījusies skaistumkonkursā «Mis Volga 2010».

Lai gan Lelde bijusi vienīgā no dalībniecēm, kurā nerit krievu asinis, konkursā ieguvusi 2. vietu un titulu «Mis Draudzība».

Iegūst otro vietu un titulu

LMK vīdžeje Lelde Dreimane jau no 13 gadu vecuma ir modeļu aģentūras «Natalie» paspārnē. Nesen viņai tika piedāvāta iespēja izmēģināt sevi skaistumkonkursos, un Lelde jau ir piedalījusies divos – «Miss Kemer International 2010» Turcijā un «Miss Volga 2010» Krievijas pilsētā Čeboksari. Pēdējā no šiem konkursiem viņu pārspēja tikai Kazahstānas pārstāve – Lelde ieguva otro vietu un saņēma titulu «Mis Draudzība».

Dzīvības apdraud ugunsgrēks

Krievijā kā jau Krievijā: vienubrīd pat radusies doma, vai nav jākrāmē čemodāni un jābrauc mājās. Izrādās, ka konkurss «Mis Volga 2010» risinājies nieka 30 kilometru no tās vietas, kur plosījās postošais ugunsgrēks. «Mēs nemaz nezinājām, vai ugunsgrēks tuvojas. Pieļāvām iespēju, ka kuru katru mirkli mums teiks, ka nepieciešams evakuēties, tāpēc neviena no meitenēm čemodānus līdz galam tā arī neizkravāja,» stāsta Lelde. Konkursantes dzīvojušas pastāvīgā miglā – ugunsgrēka radītajā smogā, kurš dažām iedvesis tādas bailes, ka viņas nav uzdrošinājušās noņemt no sejas elpošanas aizsargmaskas pat fotosesijas laikā.

Bikini sešos grādos

Modelēm vienmēr ir jārēķinās, ka klimats var būt neprognozējams. Arī Leldei fināla dienā nācies graciozi soļot bikini, kad termometra stabiņš ārā vien knapi sasniedzis +6 grādu atzīmi. «Jāteic, ka tas nebija pats patīkamākais brīdis. Nācās saņemt sevi rokās, lai apmēram desmit minūšu stindzinošā aukstumā, apģērbtai vien bikini, atrastos uz skatuves un vēl žilbinoši smaidītu,» atzīst Lelde.

Meitenes uzsit zilu aci

Lai gan skaistumkonkursos parasti tiek sludināts miers pasaulē, Krievijā ir savi likumi. «Nekad nebiju domājusi, ka kaut kas tāds ir iespējams,» šausminās Lelde. «Visas meitenes elegantas, sievišķīgas, graciozas, katra cenšas sevi parādīt no labākās puses. Un tad pēkšņi dalībniece no Kazaņas uzdauza zilu aci konkursantei no Saratovas, kas bija arī mana istabas biedrene!» Pati cietusī tā arī nav sapratusi, kāpēc ieguvusi šādu nelabvēli. «Agresīvā konkursante no mēģinājuma pirmā skriešus devās uz viesnīcu, kur dzīvojām, pirms pārējās tur paspēja nokļūt, uzvilka speciālu gredzenu un sagaidīja savu upuri pie istabiņas durvīm. Izskatās, ka tā nebija pirmā reize, kad viņa iesaistās kautiņos.»

Pēc Čeboksariem – Parīze

Uz visiem šiem piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem pašlaik Lelde gan atskatās ar vieglu smaidu. Šobrīd viņa ir devusies iekarot Parīzes modes industriju – filmēties un fotografēties dažādām reklāmām. Jāpiebilst, ka Leldes jaunā mājvieta ir trešā dārgākā nekustamo īpašumu vieta pasaulē – Elizejas lauki, kur ik dienu pa logu viņas skatienam paveras Triumfa arka.

Savam uznācienam nacionālajā kostīmā šova «Latvijas princese» dalībniece un LMK vīdžeje Lelde Dreimane izvēlējās tērpu ar Lielvārdes jostu no Lielvārdes muzeja.

LATVIETE TOPĀ

Lai gan Lelde Dreimane bija vienīgā dalībniece, kura ar grūtībām mācēja runāt krieviski un pārstāvēja citu nacionalitāti, konkursā «Mis Volga» viņa ieguva godpilno otro vietu un saņēma titulu «Mis Draudzība».

Leldei Dreimanei bija tas gods kādā Krievijas televīzijas kanālā intervēt citas «Mis Volga» konkursantes.

IEKARO PARĪZI

Pašlaik Lelde Dreimane ir devusies iekarot Parīzes modes industriju – filmēties un fotografēties dažādām reklāmām. Viņas jaunā mājvieta ir trešā dārgākā nekustamo īpašumu vieta pasaulē – Elizejas lauki, kur ik dienu pa logu viņas skatienam paveras Triumfa arka.