Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Arestēti "Nemo Holdings" īpašumi

Valsts policijā ierosināts kriminālprocess par krāpniecību lielos apmēros un novembra beigās arestēts SIA "Nemo Holdings" īpašums Jūrmalā, Alkšņu ielā, raksta laikraksts "Dienas Bizness".

Kā liecina ieraksts zemesgrāmatā, zeme Alkšņu ielā arestēta kā ar kriminālprocesu saistīta manta, aizliedzot to atsavināt un apgrūtināt.

Tas nozīmē, ka policijā iesāktais kriminālprocess attiecas ne tikai uz uzņēmēja Borisa Tetereva iepriekš pilnvaroto personu Jeļenu Lapsu, bet arī ir saistīts ar otru līguma slēdzēju pusi - Jūrmalas domes deputātu Māri Dzenīti, kurš ir SIA "Nemo Holdings" īpašnieks.

"Līgums ir likumīgs, slēgts notariāla akta formā, rūpīgi pārliecinoties par visu pilnvaru un dokumentu pareizību, un tur nav ko apstrīdēt. Tādējādi es nešaubos, ka tiesa pieņems mums labvēlīgu lēmumu," norāda Dzenītis, piebilstot: "Būtiskākais zaudējums un lielākais absurds, ko nodarīs šī, iespējams, gadiem ilgā tiesāšanās, ir saistīta ar "Nemo parku", kas saskaņā ar līgumu tagad ir jāslēdz. Kaut arī Teterevs atsakās norēķināties par darījumu, zemes gabals, uz kura atrodas "Nemo parks", pēc līguma tagad pieder viņam, un man sava uzņēmējdarbība tajā ir jāpārtrauc."

Kā ziņots, Teterevs Rīgas apgabaltiesā iesniedzis prasību pret uzņēmumiem SIA "ATB 1", SIA "Nemo Holdings" un SIA "Askanio", lūdzot atzīt kā spēkā neesošu 50 miljonus eiro (35,14 milj