Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Dienas svarīgāko notikumu apskats

SKOLOTĀJI STREIKO. Šodien 912 izglītības un zinātnes iestādēs notiks izglītības un zinātnes darbinieku streiks, tiem uz vienu dienu pārtraucot savu pienākumu pildīšanu.

ATBALSTS IEMAKSU TURCIJAI. Latvija iemaksās 4,3 miljonus eiro atbalstam Turcijai bēgļu problēmu risināšanai un atbalstīs Turcijas iestāšanās sarunu sākšanu ar Eiropas Savienību, šodien nolēma valdība, atbalstot Ārlietu ministrijas sagatavoto Latvijas pozīciju ES-Turcijas samitam.

IDEJA PAR MINI ŠENGENAS ZONU. Eirogrupas prezidents Jerūns Deiselblūms piektdien brīdinājis, ka neliels skaits Eiropas Savienības dalībvalstu var būt spiestas izveidot "mini Šengenas zonu", ja blokam neizdosies atrisināt nelegālo imigrantu un bēgļu krīzi.

PRET NORD STREAM 2. Krievijas plāns paplašināt gāzes vadu, kas to savieno ar Vāciju, ir pretrunā ar Eiropas Savienības (ES) interesēm un tā īstenošana var vēl vairāk destabilizēt situāciju Ukrainā, Eiropas Komisijai (EK) adresētā vēstulē norādījušas desmit bloka dalībvalstis. Vēstuli parakstījusi Bulgārija, Čehija, Igaunija, Grieķija, Ungārija, Latvija, Lietuva, Polija, Rumānija un Slovākija. Tajā uzsvērts, ka tā dēvētais projekts "Nord Stream 2" jāizvērtē ļoti rūpīgi, un aicināts uz "iekļaujošu diskusiju" nākamā mēneša ES samitā.

ALGU PIEAUGUMS. Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien vienojusies par likuma grozījumiem, paredzot nākamgad palielināt Ministru prezidenta, ministru, parlamentāro sekretāru, Saeimas frakciju un komisiju vadītāju algu.

PIEPRASA CIETUMSODU. Šodien Rēzeknes tiesā krimināllietā, kurā divas personas apsūdzētas par desmit vēlētāju balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās par labu "Vienotības" politiķim Dzintaram Zaķim, prokurors apsūdzētajiem prasījis piespriest reālus cietumsodus.

JAUNĀS LIDMAŠĪNAS SEPTEMBRĪ. Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" nākamgad septembrī saņems pirmās "Bombardier C Series" lidmašīnas, šodien lidmašīnas prezentācijas pasākumā informēja "Bombardier" pārstāvis Robs Devārs.