Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Publicitātes foto

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

DIVU MILJONU SODS. Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi piemērot AS "PrivatBank" soda naudu 2 016 830 eiro apmērā par pieļautajiem pārkāpumiem. Pārkāpumi pieļauti Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likuma, Kredītiestāžu likuma, kā arī "Iekšējās kontroles sistēmas izveides normatīvo noteikumu" un "Klientu padziļinātās izpētes normatīvo noteikumu" prasību ievērošanā, informē FKTK.

NĀKAMĀS VALDĪBAS GAIDĀS. Valsts prezidents Raimonds Vējonis, šodien pabeidzot pirmo sarunu kārtu ar partijām par jaunas valdības veidošanu, nosauca virkni darbu, kuriem būtu jābūt jaunās valdības prioritātēm, bet nenosauca nedz premjera amata kandidātu, nedz deva mājienu, kurai no partijām būtu jāuzņemas valdības veidošana.

ZZS VIRZA SAVU KANDIDATŪRU.  Pēc pirmajām politiskajām konsultācijām arvien reālāks kļūst scenārijs, ka tieši Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) varētu izvirzīt nākamo premjera amata kandidātu. Līdz šim neviena no pašreizējām koalīcijas partijām nav oficiāli izvirzījusi premjera amata kandidātu. Partijas valdības veidošanas iniciatīvu sākotnēji bija atdevušas "Vienotībai", un neoficiāli kā šīs partijas iespējamā kandidāte premjera amatam tika saukta "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa.

SAMIERINĀS, BET CĪNĪSIES. AS "Latvijas Gāze" akcionārs Krievijas kompānija "Gazprom" ir samierinājies ar dabasgāzes tirgus atvēršanu Latvijā un to, ka uzņēmums jāsadala līdz 2017.gada aprīlim.Taču "Gazprom" noteikti turpinās cīņu par gala termiņu jeb brīdi, kad no stratēģiskā uzņēmuma, kas ir pārvades un uzglabāšanas uzņēmums, ir jāaiziet esošajiem akcionāriem, šodien pēc tikšanās ar Krievijas uzņēmuma pārstāvjiem žurnālistiem sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

SANKCIJU ZAUDĒJUMI. Krievijas pretsankcijas un ekonomiskā stāvokļa vispārējā pasliktināšanās negatīvi ietekmējusi noteiktas Latvijas tautsaimniecības nozares, un pašreizējie aprēķini liecina, ka šīs pretsankcijas Latvijas ekonomikai radījušas zaudējumus 0,25% apmērā no IKP, liecina Ārlietu ministrijas sagatavotais ziņojuma darba dokuments par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības (ES) jautājumos.

VARDARBĪBA PRET BĒRNIEM. Gandrīz puse bērnu (47%) atzīst, ka ir izjutuši pret sevi vērstu vardarbību, liecina Tiesībsarga biroja veiktais pētījums.