Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

IZRAIDA NO LATVIJAS. Valsts robežsardze uz Krieviju izraidījusi Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļauto prokremlisko motociklistu kluba "Nakts vilki" pārstāvi Igoru Lakatošu, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts robežsardzes preses pārstāve Jevgēnija Pozņaka.

PALIELINĀS DEFLĀCIJA. Latvijā šā gada martā salīdzinājumā ar februāri patēriņa cenas palielinājās par 0,7%, bet gada laikā salīdzinājumā ar 2015.gada martu deflācija sasniedza 0,6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

SMAGA AVĀRIJA RĪGĀ. Sākotnējā informācija liecina, ka ap plkst.10.20 automašīna "Alfa Romeo" sadūrusies ar "Rīgas satiksmes" autobusu. Satiksme bija bloķēta abos virzienos. Negadījumā smagi cieta trīs vīrieši no vieglās automašīnas, viens no viņiem gāja bojā.

TUVOJAS EUROVĪZIJA. Latvijas dalībnieks Justs Sirmais ar Aminatas Savadogo sarakstīto dziesmu "Heartbeat" starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā uzstāsies pirmais, informēja Latvijas Televīzijas komunikācijas speciāliste Agita Pudule.

IESAISTA JAUNIEŠUS KRĀPNIECĪBĀ. Arvien biežāk dažādās krāpnieciskās darbībās nodokļu jomā tiek iesaistīti ne tikai trešo valstu pilsoņi, bet arī Latvijā dzīvojoši jaunieši, secinājis Valsts ieņēmumu dienests (VID), veicot nodokļu kontroles pasākumus un apkarojot noziedzīgus nodarījumus valsts ieņēmumu jomā, aģentūru LETA informēja VID sabiedrisko attiecību daļa.

JAUNA NODOKĻU POLITIKAS IZSTRĀDE. Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) ekspertu darba grupa sākusi darbu pie jaunas nodokļu politikas koncepcijas, kuru varētu sākt īstenot no 2018.gada, šorīt LTV sacīja LTRK prezidents Aigars Rostovskis. "Uzņēmējus šī brīža izaugsme neapmierina un nodokļi ir galvenais instruments, lai attīstītu tautsaimniecību. Tāpēc mobilizējam speciālistus, lai izstrādātu jaunu nodokļu politikas koncepciju, kuru varētu iesniegt Ministru kabinetam un ideālā gadījumā sākt īstenot no 2018.gada," stāstīja Rostovskis.

JŪTAS DROŠI LATVIJĀ. Aptuveni divas trešdaļas - 63% - Latvijas iedzīvotāju jūtas droši arī pēc pēdējiem teroraktiem Eiropā un pasaulē, liecina pētījumu kompānijas "GfK Baltic" sadarbībā ar aģentūru LETA veiktā aptauja. Savukārt 34% respondentu atbildējuši, ka pēc pēdējiem teroraktiem nejūtas droši, bet 3% aptaujāto iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 65 gadiem atzina, ka viņiem šajā jautājumā nav viedokļa.

NEAPMIERINA KANĀLA SLĒGŠANA. Krievijas vēstniecība Latvijā cer, ka lēmumam uz sešiem mēnešiem Latvijas teritorijā aizliegt retranslēt un izplatīt TV programmu "Rossija RTR", uzmanību pievērsīs starptautiskās organizācijas. Vēstniecība paziņojumā uzdod jautājumu, vai Krievijas mediju izspiešana no Latvijas mediju vides, Krimināllikuma grozījumu steidzama virzīšana, kas paredzēta hibrīddraudu novēršanai, ir jaunās Eiropas vērtības?