Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Brāļi Mediņi sanīstas ar pašvaldību

© Dāvis Valbaks F64

Šajās dienās, no 22. līdz 24. jūlijam, Liepājā risinās ikgadējais «Baltic Beach Party». Desmitais, taču diemžēl arī pēdējais – festivāla rīkotāji brāļi Mediņi kaut ko nav sadalījuši ar vietējo pašvaldību.

Jau pirms pāris nedēļām no Liepājas pludmales festivāla organizatoru štāba izskanēja nelaimi vēstošais «No Beach Party, No Summer!» – brāļi Raivo un Mareks Mediņi bija nolēmuši, ka desmitais jubilejas festivāls būs arī pēdējais. «Šis lēmums pieņemts, apzinoties, ka bez galvenā atbalsta – Liepājas pašvaldības – festivālu tādā kvalitātē turpināt rīkot vairs nevaram. Mums diemžēl tā arī nav izdevies pārliecināt Liepājas pašvaldību, ka šis nav tikai divu cilvēku bizness,» norādīja Raivo Mediņš. «Kā liepājnieks esmu par to, lai arī turpmāk [Liepājā] notiktu festivāli. Tukša vieta jau nepaliks, taču pats no sevis nekas nenotiek, tāpēc nezinu, kas būs tālāk.»

Pēc »VZ« rīcībā esošās informācijas, galvenais strīda iemesls ir pašvaldības «Baltic Beach Party» piešķirtais finansējuma apjoms – šogad tikai 5000 latu. Liepājas mērs Uldis Sesks gan uzsver, ka «pašvaldība festivālu ik gadu iespēju robežās atbalstījusi gan finansiāli, gan praktiski un citādā veidā», turklāt «sniegts arī atbalsts, kuru finansiālā izteiksmē nevar aprēķināt». Kā »VZ« skaidroja pašvaldībā, organizatoriem neesot jāmaksā par pludmales īri, arī atkritumu savākšana pēc pasākuma notiek ar domes atbalstu, pašvaldības policija gādā par kārtību pilsētā utt., u.tjpr. Turklāt visiem Jūrmalas parka attīstības projektiem (pieteikumus naudas saņemšanai no domes iesnieguši teju 20 uzņēmēji) kopumā bijuši atvēlēti 10 000 latu, tātad Mediņi saņēmuši pusi no iespējamās summas, »VZ« skaidroja pašvaldībā.

Lai kā arī būtu, «Baltic Beach Party» rit pilnā sparā. Galvenās zvaigznes – «Reigani» (Igaunija), «The Rasmus» (Somija), «Madcon» (Norvēģija), «Skip The Use» (Francija), «ATB» (Vācija), «Sistem» (Rumānija), «Sash!» (Vācija), «Zveri» (Krievija), «Tuklan» (Nigērija), «Audiosmog» (Vācija), «Bedwetter» (Igaunija) u.c. Nacionālo hedlaineru statusā celti liepājnieki «Musiqq» un Arta Dvariona grupa «Tā Tā Tā», kā arī reperis Gacho.